Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Többszemélyes kalandok
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
"Nos, itt vagyunk, a barlangcsarnokban, amit a remete előre leírt. De vajon, hol vannak a tulajdonság- és szakértelempróbák, na meg a szörny, akinél a kincset találhatjuk? Kezdjünk hozzá gyorsan a kutatáshoz, hogy mielőbb elhagyhassuk ezt a baljós helyet! Itt a torzszülöttek bármikor bekeríthetnek!" - töprengő gondolat egy többszemélyes kaland közepén
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Statisztikán és maxba regenen kívül hogy lehet megtudni mennyi a max.energiám?
 
Ezt szerintem úgy lehetne megakadályozni,hogy az Ép és Vp túltengrés autómatikusan kék mana és gyógyitalokba transzformálódik,amelyket tetszés szerint lehet felhasználni.
 
Szia
a virgonc cuccok a regenerálodás mértéket
befolyásolják
a képlet:max energia+virgonc*3/24, ez oránkénti érték lesz amit regezel.
Pl: van 600 max energiád és van rajtad 20 virgonc cucc akkor oránként 27 energiát kapsz vissza.
 
Elnézést, de kicsit zavaros, meg régi is ez a sok hozzászólás. Most akkor a virgoncság mire is jó? Ha felpakolok magamra egy csomó virgoncságos cuccot, akkor gyorsabban jön vissza az energia táborozásnál? Nekem ugyanannyit ír ki amikor rányomok a táborozásra. Avagy a max energiám lesz nagyobb, de az meg miért jó? (amikor úgyis ott a tartalék)

köszi
 
Líthas, ifjú emberek!

A gyors regen akkor lehetséges, ha az aktuális energiád tíz alatt van... csak akkor jelenik meg a felirat, de attól még tudja a gép, hogy van plusz energiád... Ha tíz energia alatt táborozol le a karival, majd frissíted a kariválasztó ablakot, akkor már megjelenik a felirat.
 
Hogyne lenne gyors regenerálás.
Ha a belépés után feldobta a böngésző az új ablakot (amelyben kiválasztod a karakteredet, akivel szeretnél játszani), akkor klikkelj a Frissítés ikonra (Refresh) az ablak felső ikonsorában, és ha a tartalékenergiád elegendő, akkor megjelenik pirossal a Gyors regenerálás felirat. (Internet Explorernél legalábbis ilyen fapadosan megy. Mozilla, Opera? ott nem tudom, de tuti ott is van Frissítés vagy Újratöltés ikon.
 
Meg régen volt gyors regenálás most meg nincs!
Mit csináljak????
 
Ezert van 530 folott az eleterom taborozaskor. Virgonc cumokkal meg nem nagyon talalkoztam meg...
Aquilia Valenorn
 
Sziasztok!!!

Csak egy aprócska megjegyzés, ami talán a hasznotokra lehet...

484 max energiával is annyi energiát kapsz vissza, mint 480 max energiával egy óra alatt, úgyhogy ne pakoljátok esztelen magatokra a virgoncságtárgyakat, mert nem biztos, hogy megéri. Általában a huszonnégyel oszthatókig érdemes variálni. Persze ez csak az én meglátásom, mint ahogyan az is: De jó, visszakaptál +30 energiát, én viszont visszakaptam +200 varázspontot, ha nyolcas meditációval számolunk, akkor elég jól megérte nekem, bár nem fejlődik a meditációm.

Remélem segíthettem egy kicsikét, legyetek jók és táborozzatok hasznosan
Tündék
 
És még azt is hozzáfűzném, hogy számomra nem rontja a játék feelingjét. Én úgy fogom fel, hogy nem a virgoncság +5-ös bőrpáncélját meg bőrsisakját hanem teszem azt pehely paplant meg hálósapkát veszek magamra táborozáshoz. Úgy meg miért ne lehetne kényelmesebben aludni?
 
Ja és még annyit, hogy ha nincs időd, hangulatod, kedved megpróbálni optimálisan játszani, akkor le fogsz maradni. Mi ebben a meglepő?
 
1: Quinn használta a 4. legtöbb energiát, de a tp/ energia vagy a legtöbb tp listán rajta sincs (a legjobb 10 között). Úgyhogy, valószínűleg nem éri meg túlságosan növelni az állóképességet.
2: Ha rendszeresen lépsz, akkor időnként nő a Max Energiád, tehát az E regeneráció sebessége is -> ugyanannyi idő alatt több Energiát tudsz elkölteni.
3: Én az összes virgoncság cuccomat a boltból vettem, és a boltok még most is dugig vannak vele. Ha neked is kell vegyél te is.
4: Ha gyönyörködni akarsz a saját nagyszerű teljesítményedben akkor a szintednek megfelelő tp/ energia statisztikát nézegesd.
 
Hi!
Ehhez csak annit, hogy az eles jateknal az allokepesseg valszeg nem fog a regenbe beszamitani.
 
Jól látod, de rajtam Quinn-nel van talán +25 Max.Energiás cucc. A 3. legtöbb energiát szórtam el. Egyszerűen 110-es állóképességgel annyit regenezek egy óra alatt szabadban, mint mások I. osztályú szobában.
És míg ez mind tartalékba is megy, a aszobánál mint megtudtuk megáll.
Ezenkívül kétszer játszom naponta, és az első után szobára megyek

Az átöltözés egyetlen kattintással megoldható, tehát ez nem indok.
 
Sziasztok!

Nagyon nem melyedtem bele ebbe a regenes temaba, de az vhogy nem igazan szimpatikus, hogy a statisztikak alapjan az elhasznalt energiamennyisegben vezeto kb. 40000 energiat hasznalt el, mig en (pedig jatszok az elejetol, ha minden igaz) durvan 26000-et, es nincs mar tartalek energiam.

Szerintem meg kellene gondolni a virgoncsag cuccok haznalatat ennyit nem er a dolog, pedig meg par hete megy a jatek. Mi lesz 1-2 ev jatek utan? Tobb szazezer pontos kulonbsegek? Nekem nincs erom, idom, hangulatom minden taborozas elott fullra oltozni, hogy sok plusz energiat kapjak piheneskor.
Meg vhogy a jatek feelingjet is erosen rontja nekem, hogy taborozas elott be kell oltozni duracell cuccokba, hogy sok bonusz energiam legyen, mert ha nem oltozget az ember, akkor par honap mulva igencsak nagy szakadek lesz elhasznalt energiamennyisegben az ugyanakkor kezdo karakterek kozott.
Ha nem jol latom szoljatok. ;)

Raven
 
Az opcioknal be lehet allitani, hogy max mennyi energiat akarsz a hagyomanyos regeneracional kiszedni a tartalekbol. Tehat itt beallithatsz a 40%-nal kevesebbet is.
 
Érdekes probléma...
Engem a gyakorlatban nem zavar különösebben az, hogy a max 40 %-át megkapom a tartalékból alkalmanként. A lényeg, hogy minden energiát megkapjak valamilyen formában. Persze főleg alacsonyabb szintű karaktereknél előnyösebb lenne 40 % nélül (úgy értem többet számít), hogy gyakrabban tudjak gyorsregenerálni - maxra gyógyulni.
Azonban én sem értem mi szükség lenne rá. Ha ezzel az energia tartalékkal azt akarjuk elérni, hogy ne szenvedjen hátrányt aki nem lép 12 óránként, szerintem alkalmasabb lenne a 40% ideiglenes max e nélkül és a következő változtatásokkal:
Gyorsregenerációval minden ideiglenes hatás eltűnne (előnyös varázslat hatások is).
Kaszt és Faj spec képességek számlálója nullázódna, újra lehetne használni.
Persze lehet, hogy nincs igazam vagy nem vettem figyelembe valamit.
 
Én sem gondoltam, hogy lesz ezzel problémám. Lehet, hogyha körültekintőbb lettem volna...

Szóval gyakran előfordult velem, hogy volt egy bő környi tartalékom a tárolóban, meg még valamennyit regeneráltam idő közben (ki tudja mennyit). Gondoltam, lelépem, amit idő közben kaptam, plusz még van egy körre elegendő energiám. Igen ám, csak azt megcsapolta a sima regen, úgyhogy szépen a max alá süllyedt, tehát utána már nem használhattam a gyorsregent. Lehet, hogy túl "mohó" voltam?

Én sem hittem, hogy ez baj lehet, amig nem tapasztaltam rendszeresen. Ha más nem jár gyakran így, akkor persze engem sem zavar, lehet, hogy én játszottam hülyén.
 
Hi!
Nem egeszen ertem a dolgot.
Mind ket regen egyforman mukodik abbola szempontbol, hogy a tartalek energiat hasznalja. Az egyik maxre tolt, a masik a maxod felett ad 40%-ot.
Mind ket esetben meg tudod nezni mennyi tartalek energiad van, mert ez ki van irva.
Van olya eset amikor az egyiket erdemes hasznalni, van hogy a masikat. Nem igazan ertem miert lenne ettol kiszamithatatlan a regeneracio.
 
Helló!

Az új regenerációhoz:

Szerintem egy kicsit eltér a 2fajta regeneráció logikája. És ez néha (mármegintcsak) kiszámíthatatlanná teszi a regent.

Tehát van:
1. Gyorsregen: ez az egyszerűbb. Minden játékosnak van (vagy nincs) a tárolójában energia, ezt használja fel (ha van neki belőle egy "fordulónyi"). OK.
2. "Hagyományos" regen: folyamatosan gyűjti az energiát + még az "energiatárolóból" valamennyit felhasznál (szintén folyamatosan), ami azt eredményezi, hogy sohasem tudod, épp mennyi a tartalék energiád (hacsak nem vezetsz róla naplót).

A kettőt nagyon nehéz összekombinálni, mert a "hagyományos" regen folyamatosan szipuzza az energiatartalékokat. Szerintem úgy kéne megoldani, hogy a "hagyományos" regen nem nyúlna hozzá az energiához, hanem csak úgy simán töltődne. Tehát az alapkoncepció lenne a gyorsregen, a régit meg akkor használnánk, ha "hoppá, elfelejtettem valamit", vagy "erre nem volt energiám".

Javaslatom a hagyományos regenre: simán töltse fel magát, és ha "túltöltődés" van, azt adja hozzá a maxhoz.

Bár sokat gondolkoztam ezen, azt is el tudom képzelni, hogy az egész ötlet egy hatalmas marhaság.

Még egy kérdés: Ki melyik regennek a "híve"?
 
Nem kell alacsony védekezés, menjél mutáns ogrét ütni

Az energiát tényleg korlátozni kellene. ekem van 22 virgoncság tárgyam Minde táborozásra felveszem, és az átöltözés előtt intézem a nagy eergiát vivő, de haszontalan dolgokat (varitanulás, akadémia, kajaszerzés stb...)

Tárgyátadás ilyen módon teljesen kijátszható. De legalább kell cserébe adnia valamit Ez az egyik legjobb módszer.
 
Nem eroltetem en a korlatozast mindenre, de a virgoncsagra mindenkeppen kellene, mert bar nem egymas ellen jatszunk, de azert megse legyen aranytalan az ENERGIA regeneracioja. Mert ahogy Maci irta egy masik helyen, hogy a sok targy az egyik alapkove a jateknak, szerintem ez a
masik.
A targyatadast meg konnyen ki lehet jatszani, kap egy 2. szintu karakter egy jo targyat, ad vissza 3 kis borpajzsot es maris johet a kovetkezo tap - es igy tovabb.
Valoban jo lehetne szakertelem nelkuli targyakkal kombozni
a 22 targyhelybol 13-ra mondjuk legalabb suni +3-as, alacsony vedelem,
magas vastagbor, gyogyitas es Repedtfog megvan 2 kor alatt, a tarsai meg valoszinuleg az elso korben elhullanak. Najo a varazslok ellen nagy lesz a gond.
 
Virgoncsagos cuccokbol cirka 100-120 energiat lehet osszeszedni a jelenlegi felhozatalbol (ertsd: keptelenseg pl 5 virgoncsagos gyurut osszehozni, +1eset sem, nemhogy +3asat). Egy kezdo kari meg a kereskedelmi egyenlege miatt nem fog tul sok ilyet kapni.

A korlatozas szerintem nem jo otlet. Pont az a szep a dologban, hogy igy tobb a lehetoseg (feloltozhetsz sunire, szornyre, vedelemre vagy ha ugy erzed, hogy az a tuti, akkor akar szerencsere is). En azt utalom egy jatekban, ha minden kari ugyanugy nez ki adott szinten, mivel egyertelmu, hogy mi a legjobb. Marpedig ez a korlatozas efele vinne a jatekot.
 
Eddig is közismert tény volt, hogy 12 óra alatt maximumra regenerálódsz akármennyi virgoncság felszerelés van rajtad, tehát végül is kézenfekvő ha 12 órán túli táborozásnál is számít...
De az így termelt energiát akkor tudod használni, ha magadon tartod a virgoncságot növelő tárgyat, már pedig az nem növeli a harci képességeidet... De hosszabb táborozásnál megéri.
 
Atgondolva egy kicsit, rengeteg olyan targyspecialitas van ami nem kotodik szakertelemhez. Vegignezve ezeket, szinte mindegyikre jo megkozelitesnek latszik hogy ezek a ranghoz kotodjenek, oly modon hogy 1.5*rang merteku targybonusz ervenyesulhessen a karakteren fajtankent. Egy otlet hozza, hogy faj es kaszt tipusokkent legyen 2*rang specialitas. Egyedul tan a vedelem dolgot lehetne a 1.5-szeres szorzo helyett ketszeresre venni mindenkinel, es ennel 2.5*szeres lenne a specialis bonusz.
Peldaul egy 6-os rangu gnom magus maximum +9 sunit, +9 virgoncsagot
szerezhetne, de +12 manaregeneracio, +12 varazslas ervenyesulhetne nala
targyakbol.
Bonuszos kepessegek:
precizitas: elf
szornyek: vandor
sundiszno: barbar
vedelem: szerzetes (2.5-szeres)
HP regeneracio: lovag
VP regeneracio: magus
varazslas: gnom
virgoncsag: ember !!
vitalitas: felorias
vampirizacio: harcos
(tobb ilyen kepesseg hirtelen nem jut eszembe es torpenek is kellene talalni)
 
Hehe ! Este 8-tol mar plusz 65 energiat kapok 12 orankent, es ha megnezzuk, hogy 22 targyhely van es monjduk mindenhova legalabb +3 -as
virgonckodas, akkor =66 =+330 plusz energia minden 12 oraban, akar egy kezdokarinak is ! En is hasznaltam eddig egy keveset, de csak akkor jott mostanaig a hatasa, ha legalabb 12 ora volt a taborozasi ido. Szerintem tobben nagyobb mertekben is epitettek erre a lehetosegre.
NAMOST EZ IGY DURVA, HA NINCS KORLATOZVA ALPENERGIAHOZ,RANGHOZ KOTVE!
Ugyanez vonatkozik a vitalitas, varazslas targyakra, csak kisebb mertekben.
 
Most már értem. Vagy legalább is azt hiszem. Igy tényleg nincs probléma.
De a 12 óra szükséges? Persze lehet hozzá alkalmazkodni, de előfordul, hogy valaki nem lépi le az összes energiáját, (tehát előbb maxra töltődik) de mégis csak 12 óra múlva kezd tárolóba tölteni.
Ha azonnal elkezdene 1/12 sebességgel a tárolóba tölteni amint maxra gyógyult, akkor persze előnyt élvezne aki fogadóban pihent, de csak ugyanannyit mintha rendszeresen lépne. És persze kemény aranyakat fizet érte. Úgy már nem borítaná fel - legalábbis nem látom, hogy miért borítaná fel- az egyensúlyt.
 
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ezt nem hiszem el!

Akkor ide miden virgoncság cuccot! Nem ér előttem boltba menni
 
HI!
Mondtam en, hogy nem ertem a dolgot
Na szoval: tartalek energiaba csak a 12 ora taborozas utan kerul energia, es a mennyiseg kiszamitasakor nem szamit semmi csak a max energiad.(Annak az 1/12-et kapod meg minden plusz oraert.)
 
Itt most az volt a kérdés, hogy maxba regenerálva a fogadó adja-e még a mondjuk 60 Energiát óránként és 160 óra alatt 9600 energiát termel, vagy abbahagyja a és max után már csak 46 enegiát termel, amivel csak 7500 energiája lesz 160 óra alatt. Nem mindegy.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Infók | Csere-bere | Fejlesztési ötletek | Bugok | Segítség kezdôknek | Labirintusok | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.