Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa Pakli - Bestiák április 19.
Alfa Pakli - Tűzmágia április 19.
HKK - Zén Legendái: Szólások március 18.
A pillanat képe
Lávaóriás
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Vajon hol kezdődik a lávamező talaja és hol az óriás? Késő lesz ezt akkor eldönteni, amikor a szörnyeteg már rád támadt.
Nézz szét a galériában!
Kérdezz-felelek 29.
Túlélők Földje - Köszöntés
Beholderes egyszínű HKK verseny ápr. 29-én
Tavaszi MondoCon 2017.04.22. – Eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2017. április 22. szombat Budapest, Hungexpo

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2017. október 21., BarCraft 2
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája

A lista folytatása...
HKK kérdés? (41975)
Kérdezz-felelek 29. (17)
Humoros ötletek (3156)
A HKK végnapjai? - avagy, egy kis szösszenet külsős szemmel (10)
Verseny előtt (6812)
[HKK Piac] Eladó lapok (139132)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:







Utoljára ezt küldték:
Ezek NEM húsvéti tojások
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
De ne értsd félre a kódex kurvára kell.Rengeteg tisztázásra váró dolog van,és biztosan marad is elég...Gondolom viszont te csak a szabályrendszert piszkálhatod és az elavult vagy hibás faq-kat nem...(javíts ki ha tévedek)Pedig erre is nagy szükség lenne
 
Mármint ez a konkrét szituáció nem egyértelmű?Az élet-feltámadás?Mert szerintem itt nincs miről vitatkozni.Az élet több más aspektusa már rázósabb kérdés.Az egyértelműen tisztázásra szorul
 
Ha egyértelmű lenne, nem lenne szükség a Kódex-re. De hagyjuk, kicsit idő előtti a vita. Ha elérünk oda, felújítjuk.
 
Szerintem kb én is ezt írtam de az élet ebből a szempontból eléggé egyértelmű.
 
Megjegyzem, fordítva is működik a dolog. Ha (Jan)Csár apó kapja meg az Idegen tollakkal egy ilyen lénynek azt a képességét, hogy a képességeit semmilyen módon nem veszítheti el (régi Titánpók, Teknős renegát, új Smaragd gólem, pl.).
 
A Kódex-nek a kérdéses, sokszor felmerülő, problémás szituációkat kell tisztáznia, az élet képesség, és az élet-jelző két ilyen kérdés. Hogy mi lesz a végső döntés az életes és feltámadó/vízió lények kapcsán, majdnem mindegy (mindkét álláspont jól védhető), de akármelyik lesz is, egyértelmű, vitathatatlan döntésnek kell lennie, nem maradhat kétértelmű vagy megkérdőjelezhető.

A Kódex legfontosabb küldetése a szabályok felett lebegő állandó bizonytalanság felszámolása, megszüntetése.
 
(AK51) Sir Lonil Zomar képességét Idegen tollakkal átadom egy másik lénynek. Mivel a lényem megkapja Sir Lonil Zomar azon képességét is, hogy a képességeit semmilyen módon nem veszítheti el, ezért az Idegen tollak hatása nem múlik el a kör végén.

Igen, ha találsz ilyen lényt, és kint van egy Csár apó, amiknek még van képessége, és létrejön az Idegen tollak, AKKOR lesz egy ingyen-majdnemmindent-counter-elő lapod az asztalon. Bár szerintem, ha ezt így összehozod, akkor meg is érdemled, hogy emiatt megnyerd a játékot. Szóval működik a dolog. Egyébként meg, ha ezután olyan dolgot kérdeztek meg, amire van tökegyértelmű faq, azt szimpla lustaságnak fogom betudni, és nem fogok segíteni.
 
szerintem a kódexnek a paradox dolgokat meg a feloldhatatlan hülyeségeket kell kezelnie nem azt ami amúgy is teljesen egyértelmű.
Bár olyan szempontból nem érdekel hogy abbahagytam de azért na
 
Majd meglátjuk, ha a kódex kijön, bár én egyetértenék abban, hogy kézből kijátszás az legyen, amit ténylegesen onnan játszom ki.
Szerintem.
 
Nem hiszem,hogy ezen változtatni kéne...
 
FAQ:

Kijátszás – Kézből kijátszás: Az AK 119-ben tisztáztuk ezeket a fogalmakat, konkrét példákkal illusztrálva. Azóta azonban rengeteg lap esetében merültek fel kérdések, így tovább szeretnénk egyszerűsíteni ezt a dolgot. Ezentúl egy lap játékba kerülése két módon történhet: kézből kijátszással vagy sima kijátszással. 1. Kézből kijátszás az, ha egy lapot bármilyen módon a kezemből játszok ki. Kézből kijátszás a vízió és a feltámadás is, és mostantól minden olyan egyéb játékba hozatal, amin az szerepel, hogy „mintha a kezedből játszanád ki”. Ilyenek pl. a Temető (új), El Miacchi, Rhatt papja, Kifordított varázsdoboz stb. - Az ily módon kirakott lapokat úgy kell tekinteni, mintha a kezedből játszanád ki. - Lehet rájuk reagálni reakció lapokkal. - Kisülnek azok a hatások, melyek kézből kijátszáskor működnek. - Hat rájuk az Ősi béklyó és a háló. 2. Nem kézből való kijátszás az, amikor egy lapot nem a kezemből játszok ki, hanem bármilyen egyéb módon hozom játékba, pl. a gyűjtőből, pakliból vagy egy előre kikészített lapot rakok ki. - Az ilyen módon kijátszott lapokra nem lehet reagálni. - Nem akadályozza őket az Ősi béklyó, vagy a háló. - Nem sülnek ki azok a hatások, melyek azt mondják, hogy „ha egy lapot kijátszol a kezedből...”
 
Valszleg a csár-após nem csak a kör végéig működik, mert a lény a kör végéig kapja a képességet, ergo a kör végén ezt elvesztené, de ugye olyan lényt választottunk, ami nem vesztheti el a képességét. Emiatt szerintem működik akármeddig.
 
A feltámadás kézből kijátszásnak számít így jelen állás szerint ez még működik,de lehet ez változni fog majd ha rendbe lesz téve a szabályrendszer.(tudtommal legalábbis)
 
a feltámadás is kézből kijátszás, ugyan úgy mint a víziók is
 
A Csár após a kör végéig működhet. Bár, ha lenne benne potenciál valószínűleg lefaquznák.

A lich életes is működik, csak nem az életjelzős verzió. Mivel az élet szabálya: Amikor a lapot az idézési költség kifizetésével a kezedből kijátszod, rakj rá X életjelzőt.
Viszont a lidércszellem visszajöhet meg egy másik élőholt (ami max 2 vp), és akkor végtelen mana, végtelen a gyógyulás, paklit felhúzom a kör végén. Amúgy ez a Temető mellet is így van.
 
Örökkévalóságos avatárok + Kifejlett Xenomorf
 
Szerintem a csár após működik, az utolsóval várjuk meg a Kódexet
 
Kronopók (új) + Spóra (új) + bármilyen aktív galetki = végtelen izom és sebzés.

Kérdéses:

Csár Apó + Idegen tollak + bármilyen lény ami semmilyen módon nem veszítheti el a képességét = végtelen lapcunter ingyen?

A Lich élete + Élet és halál ura (új) + Lidércszellem = felhúzom a paklit és leszedek minden lapot?
 
Bőven nem 1 lapos kombó, szükség van hozzá dobható galetkire vagy testrészre, ami nagyban leszűkíti a pakliban használható lapok változatosságát.
Olyan paklit nem lehet köré építeni, mint a Délibáb + Magányos torony kombó köré (kombó+keresés+counter, és semmi más).

Persze ettől még mindig nem rossz a kombó egy galetki pakliban.
 
Zarknod kovacs plusz 3 Buvos erdo
 
Mert az emberek elpártoltak a galetkiktől.
De amúgy nem rossz, mindenesetre én sem szeretem ezt a típust, ezért nem fogok kombózni így és remélem más se tolja az arcomba.
 
hát annyira nem keltette fel az érdeklődést
 
elvégre csak egy 1 lapos kombó...
nekem nem tünik olyan gyérnek -kérdés hogy mennyi testrész menjen még melléje és a kamdemut is keresni kell (ha nem ősi bölcsi), a többi meg a kedvenc 15 lap a védelemre

sztem teljesen korrekt, ezután nem lepne meg, ha a versenyeken fell bukkanna ez
 
- kamdemu lejön.. akár 1. körben
- keresünk egy gigamancsot kamdemuval egy gyűjtőbe dobással
- amivel kerestük azt kamdemu semmizi (ha az testrész)
- kövi körben kamdemu keres azzal, h gigamancsot a gyűjtőbe dobja, innentől a régi kombó: keresünk egy ragacsos bőrt, amit kijátszva visszaugrik a mancs
2. kör 20

nem mondanám h erős - de azért fun....... de még lehet h az se
ősi bölcsit is megemlíthetném, de még mindig nem tartanánk egy komoly koncepciónál
összességében kihagyós
 
Igen, azóta leesett, hogy az nekront is olcsóbbít. Eddig mindig úgy játszottam vele, hogy csak manát olcsóbbított.
 
Jajaja. Ezért van az, hogy a quwarg ellen vagy belövöd követőt, és bízol a szerencsédben, vagy nem lövöd be, és jó eséllyel kikapsz.
 
quwarg követő?
 
Valaki el tudná magyarázni nekem, hogy a Quwarg likantróp nekronja kifizetése nélkül mégis hogyan kivitelezhető ez a kombó?
Dornodon bűbáját látom az egyetlen megoldásnak, de eddig még egy paklileírásban sem láttam, ahol erre a végtelen kombóra hivatkoznak.

(hogy ne kelljen visszagörgetnetek)

Krounk (előzmény: xirk 4964.) 2012.04.24. 21:59
Gondolom Robi quwargos írására gondolsz.
Ha van bármilyen építő quwargod és kör elején 7 manád lesz, akkor végtelent sebez követő+fájdalom szépsége mellett.

1. Keresed a síkot húzás helyett - 2 mana
2. Kirakod -2 mana -2 ép (ha van csont akkor nincs ép veszteség)
3. Keresel egy örömlányt - 2 mana
4.Kirakod -1 mana
5. Feláldozod az örömlányt a tokent, amit adott, meg ami építette a síkot -- (sebzel hármat kapsz 3 manát)
6. Keresel egy likantrópot -- -2 mana (marad 1 mana)
7. Kirakod a likantrópot -- 1 mana 1 nekron
8. visszarakod az örömlányt a gyűjtőből a likantróp helyett.
Innentől 2 manát termelsz 2-t sebezve amiből kifér mindig a likantróp ---> végtelen
 
Sziasztok!
Izzó lemezpáncélra tudtok kombókat?
Előre is köszi.
:-)
 
köszi
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.