Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Elfeledett bűbájok szeptember 22.
HKK - Zén Legendái: Namír szántóföldek július 15.
A pillanat képe
Jégelementál
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A jégelementálok szellemek Leah létsíkjáról, amelyek átkeveredve a Víz létsíkjára, minden meleget és energiát magukba szívtak. Erre a világra úgy kerülnek, hogy egy hatalmában bízó gőgös varázsló vagy más nagyúr megidézi őket, hosszabb-rövidebb szolgálatra." - részlet az Encyclopedia Fantasia jégelementálokról szóló fejezetéből
Nézz szét a galériában!
Új nemzedék – Versenybeszámoló
Elfeledett bűbájok - lapelemzés
XXIV. Alanori Mini Olimpia
Élőholt invázió 5.
Argum City: A kedvencek

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2018. szeptember 22., Wekerlei Boccia Klub
Hatalom Kártyái verseny - 2006. szeptember 9., Abyss Klub
Hatalom Kártyái verseny - 2007. szeptember 29., Szeged
Hatalom Kártyái verseny - 2007. augusztus 11., Szeged

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9280)
[HKK Piac] Régi lapok (1306)
HKK-s a Sakkolimpián! (3)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27838)
Elfeledett bűbájok - lapelemzés (3)
HKK kérdés? (43987)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:







Utoljára ezt küldték:
A bárdversenyekről
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Javaslom kikapcsolni a "write-only" funkciót...
 
Talán még szerencsésebb az alábbi megfogalmazás:

Megakadályozza a forrást, és ellenfelednek el kell dobnia a kezéből egy véletlenszerűen választott lapot a semmibe.
 
A ködszita bármilyen kereső forrást fog.
Még az előtt, univerzálisan megfoghatod a forrást, hogy az ellenfél keresett volna.
Itt a kérdés ott merül fel, ha mondjuk azonnalit kereső forrást semlgesítesz.

Hangsúlyozom: ilyen lap jelenleg nincs, de elvben semmi nem akadályozza meg, hogy később legyen.

Így hangzana a lap képessége a régi szövegezési rendszer alapján:
0vp, Ne olyan hevesen!
Chara-din azonnali reakció
Közvetlenül azután játszhatod ki, hogy ellenfeled egy erre alkalmas forrásával a paklijából kikeresett és kézbe vett egy azonnali varázslatot.
Ellenfelednek vissza kell kevernie a kikeresett lapot, és el kell dobnia a kezéből egy véletlenszerűen választott lapot a semmibe.

Flavour - “lófaszt a seggedbe”

Ennél ugye az a probléma, hogy ha olyan forrással keres, amivel nem csak azonnalit lehet keresni, akkor meg kell várni amíg kikeresi, és csak ezután lehet aktiválni.

Gyűjtőből visszavételnél ilyen anomália nincs, mert a visszavenni kívánt lapot a forrás használatakor meg kell nevezni, és azonnal lehet rá reagálni, pl egy szintén fiktív tárgy visszavevő forrás semlegesítéssel.

Remélem érthető a problémám.
 
4.13.5. Amennyiben egy játékos egy bizonyos nevű, vagy bizonyos tulajdonsággal bíró lapot keres ki a paklijából, a kikeresett lapot mindig meg kell mutatnia.

ergo: ha bármilyen lapot kivehetsz, akkor nem kell megmutatnod.
 
Ha megkánterelték a keresést, akkor egyáltalán nem is kezdhetsz el keresgélni. Vagy ha el kezdesz keresni, akkor ott már nincs/nem lehet kánterelés, hiszen a kereső hatás sikeresen létrejött.

Szerintem a keresés logikáját, és funkcióját tekintve kivétel kell legyen a lent taglalt szabály alól. Egyrészt a keresgélés maga szerves része annak a döntésnek, hogy egyáltalán melyik konkrét lapot fogom elővenni az opciók közül, másrészt a keresés végeztével úgyis meg kell mutatni a lapot.
Ha mindig meg kellene neveznem azt a konkrét lapot, amit keresek, akkor egy általános keresésénél (ti. ami bármilyen lapot keres) is meg kellene nevezni, és ez eléggé nonszensz lenne. Ugyanis nem kell megmutatnom a kikeresett lapot, de meg kell előre neveznem? Mi vaaan? És ha egy másikat nevezek meg..? És még számos további kérdés felvetődik.

Szóval a keresésnél nem kell megnevezni a konkrét lapot.

Onnan is le lehet vezetni, hogy a kereső forrás használatakor minden LEHETSÉGES döntést meg kell hozni. A keresés jellegéből fakad, hogy nem lehetséges előre megnevezni, hiszen majd a keresgélés közben fogom eldönteni...
 
hasonló lap van, a Nevezési díj, és ott nem kell előre megnevezni a kikeresett lapot.
az indukátort meg lehet 9 vp-vel helyettesíteni
 
Igazából engem is érdekelne, hogy pontosan mit kell egy forrás használatakor meghatározni, különös tekintettel az azonnali illetve kör végi/késleltetett lapkeresésre és gyűjtőből visszavételre (a miért is érdekelne, de nem bízom benne, hogy van).

Gyanítom, hogy igazából mindig mindent el kell előre dönteni, kivéve keresésnél, mert ott magát a lapot nem kell kiválasztani (ez egy kicsit logikus, mert milyen lenne már, ha elkezdesz keresgélni, kiválasztod a lapot, aztán hopp, keverd is vissza, mert megkánterelték a keresést).

Amúgy van olyan lap, ami kereső forrást fog, a Ködszitálás.
 
Most, ez alapján a beszélgetés alapján felmerült bennem egy kérdés. Alapból a kérdés rovatba írnám, de itt került szóba....

Bevallom, nem kerestem rá, hogy ténylegesen van-e ilyen lap.
Ha használok egy forrást, ami alapján a KÖR VÉGÉN kikereshetek egy lapot a deckből (vagy akár csak egy kicsit késleltetve, lényeg, hogy nem a forrás használata után azonnal), akkor sem kell megmondani, hogy mit fogok keresni? És ha addig behúzom/kigomakozzák, akkor megszívtam?

Mert ugye azonnali keresésnél nem kell megmondani. De ott majdnem mindegy is, hogy meg kell-e mondani, mert nem nagyon jöhet közbe semmi.
Olyan lap jelenleg nincs, hogy "semlegesítés: azonnali varázslat kereső forrás".
De ha késleltetve keresek, akkor azért bele lehet köpni a levesbe.
 
Kezd egyre halálosabb lenni ez a kombó...
 
Tehát a kombó 2 Duplacsavarral működik, eggyel nem?...
 
A játékvezetés utolsó döntése szerint valóban így van. A források használatakor minden lehetséges döntést meg kell hozni, és az egyik ilyen lehetséges döntés, hogy mit veszel vissza.
Logikátlan, tudom, és volt idő, mikor másként működött, mi több, volt amikor ezzel pont ellentétes volt a játékvezetés döntése, és még egy faq is született erről... de most viszont így van.

Nem mondom, hogy ez így jó, vagy hogy rossz, csak azt, hogy ma már így kell játszani az ilyen forrásokat.
 
Ja, mert hogy egy alá olcsóbbít... Azt a részt elnéztem. De így mondjuk tényleg elég beteg összehozni, 3 lap, 3 szín, 3 építő.

De azt fenntartom, hogy meg kell mondani mit veszel vissza.
Ha pl a van egy forrásod, hogy a kör végén visszavehetsz egy lapot, azt is meg kell mondani a forrás használatakor, hogy mit. És ha a kör végére kiforgatják, akkor ijb. És persze csak olyan lapot vehetsz vissza, ami a forrás használatakor a gyűjtőben van. Ami később kerül oda, azt nem.

A keresős móka máshogy működik, mint a visszavevős, erről beszéltünk már a kérdések rovatban. Nem tudom hogy miért, János mondta, ez van.
 
Szerintem viszont de.
Azt, hogy mit veszel vissza, nem kell konkrétan eldönteni a Tündöklés kijátszásakor. Ha mondjuk azt tudná a Tündöklés, hogy húzz egy lapot VAGY vegyél vissza egyet, akkor el kéne dönteni, hogy húzol vagy visszaveszel, de azt, hogy konkrétan mit veszel vissza, azt nem kell.
Ugyanígy ha kijátszok egy kereső varázslatot, nyilván nem kell előre, még a reakciók előtt kiválasztanom, hogy mit akarok keresni (ellenkező esetben az ellenfél ennek függvényében reagálhatna vagy nem reagálhatna).
Ezért a kombó, bár nyilván elég életszerűtlen, elvileg működik. A fókusz meg ugye nem olcsóbbítaná a Duplacsavart, ezért azzal már sajnos nem jó.
 
Sajnos nem.
A tündöklés egy forrás, amelynél minden döntést a kijátszásakor, még a rekaciók használata előtt meg kell hozni.
Egy duplacsavarnak kell már lenni a gyűjtődben a kijátszàsa előtt, hogy visszavehesd a tündökléssel.

Amúgy az ilyen 3 manás lapok olcsóbbítására mostanában inkább fókusz meglelését használni divat.
 
ki mondta hogy spoiler kombó?

ha áll a piramis csak akkor működik nyilván. Akkor viszont 1 manáért felhúzom a deckem. A duplacsavar jön létre először (reakciósor!) így a tündökléssel azt is visszavehetem - de a tündöklés is visszakerül.
 
Ebben mi a nagy kombó? Új v régi Ónixpiramis? Előbbinél HÁLÓ, utóbbit meg 3 építő kell felhúzni....
 
Ónix piramis + Tündöklés + Duplacsavar
 
..a régi agyfürkészést néztem. sorry
 
mert az idővihar eggyel kevesebbe kerül...
 
Miért maradna neki több VP?
 
benéztem. legyen inkább manafam vagy gólem követő, hamár kamu deck, hogy elsőre ezeket legyen kívánatosabb belőni.
 
agyfürkészés helyett egy idővihar jobb - simán be lehet neki keresni egy ifjoncot. Ráadásul marad eggyel több VP-d így nem kell a kyorg. Lehet helyette mondjuk antiraksi
 
A legfőbb követő
Elenios követője (új)
Kyorg ősmágus (új)
Ganüid nagymester
Antimágikus rakshallion (új)

A pakli:
47 Ganüid ifjonc
1 Agyfürkészés (új)
1 Kedvenc (új)
1 Robbanó birkák

A kombó húzástól független.

2. kör: 3 vp. Keresel Elenios követővel egy agyfürkészést. Keresel vele egy Kedvenc (új) lapot. 2 vp marad, a kör véget ér.
3. kör: 5 vp, Kedvenc (új)-al kikeresed az összes Ganüid ifjoncot a pakliból. 1 vp és a pakliban 1 lap marad. Kijátszol egy Ganüid ifjoncot. Feláldozod a Ganüid nagymesternek, felhúzod a Robbanó birkákat. Kijátszol 46 db Ganüid ifjoncot. A maradék 1 vp-ből a Robbanó birkákat. Ha az ellenfél csak most venné észre, hogy mi történik - reakcióként áldozod az összes ifjoncot és sebzel 92-t.

Hozzátenném, hogy ez még pörgős versenyen sem fog működni, mivel hogy az első forduló után már mindenki tudni fogja hogy követőt kell szüntetni. Arra viszont jó, hogy gyanútlan barátainkat megvicceljük vele.
 
Maedin átka-Keverő néni
 
Robbanó birkák- a szaporaság jutalma (új) - 2x íjászparancsnok

Áldozat a holnapert (új) - virulens yathmog + ryku bumeráng
 
A Bolondra pár "kombó" (inkább viccesek mint erősek):
Bolond+ Vándor a tündöklő (fókusz megleléssel 1vp végtelen blokk és minden kaller kézben)

-Bolond + Szépítés /moa homokfutó/vlagyimir páncélja+ öntörvényű...(1vp és még termelnek is manát semlegesítést illetve csontot a végtelen élet mellett)

-Bolond+bűvös ököl...(3izom 1vp amiket ha kell ki is süthetünk...)

És elég sok kamu 3lapos kombó ... Pl mestermágussal(veszedelmes kincs stb) de azok még ettől is kamubbak ...
 
bolond+karnevál hírnöke elég jó pld. arochosban

bolond+páncélos lovag végtelen aktivizálás minden lényednek (kaller követő azért kell hozzá)
 
Fájdalom szépsége+Trogg+Vízióféreg

Korlátozás+Vadászsarok+Agarannin
 
Goldugar + Védelmező
 
Élőváros-Dungeon
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.