Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Alanori Olimpia június 17.
Alfa Pakli - Bestiák április 19.
Alfa Pakli - Tűzmágia április 19.
A pillanat képe
Kalózok támadása
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Kalózok próbálják elfoglalni a hajót a Kétélű fegyver című könyv borítóján.
Nézz szét a galériában!
TP bónusz
Alanori Olimpia lapelemzés (1. rész)
XXI. HKK Nemzeti Bajnokság - szabályok
XLVII. Beholder Találkozó – 2017.06.17. - Beszámoló
Végzet Verme

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
XXI. HKK Nemzeti bajnokság
Módosított szövegű lapok
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
Jégmágus kt. alakulna (8738)
[HKK Piac] UR lapok (10087)
[HKK Piac] Eladó lapok (139395)
Lapötletek (63026)
HKK kérdés? (42273)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9088)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:







Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Es mennyire hianyzott egy ilyen...
 
Innen meg már szabad a pálya.

7 törzsben:

2. kör:3 VP

jön logisztikus 2-ért,keres virgoncot,virgonc csábít,keresek tükröt,2 építésből kisütöm,keresek 1 akmalt és 1 virgoncot,marad 1 VP. Kerestem Akmal,aki termel nekem tisztán 3 VP-t. Lejön a Virgonc,kisüti a goblint,keresem egy tükröt. Tükröt építi Akmal és Virgonc. Van két VP-m még és kerestem 3-at:1 tükör,1 virgonc,1 trükkös. Lejön a 3. tükör a tükör és akmal áldozásából. Megint keresek 3-at:akmal és bármi más 2-t. Termelek Akmallal VP-t,lejön a trükkös.Utolsó Virgonc kisüti az utolsó tükröt. Innen a fantáziára van bízva. Mehet a végtelent ütő Virgonc,vagy felkereshetem logisztikussal a paklit.
 
Logisztikus 2-ért keres virgoncot, virgonc aktiválja a 2-es goblint, az keres egy tükröt, felépítik, amiből újabb 2 keresés lesz, jöhet a Trükkös, majd a 2. tükör az első áldozásából + 1 összeguberált zanszilánkból. Ez így egy 1-lapos, 6 mana + 1 zsz költségű kombó, 7 törzs mellett 3-mal olcsóbb.

Amúgy szép találat.
 
A felvetes jogos, es eleg sok kerdest is szul amjd talan a jovoben a lap, inkabb ez adhat okot Janos aggodalmanak.

A lent leirt 3 lapos kombo inkabb erdekes mint eros, de ez a lap pont ezert lett kitalalva, hogy megmozgassa az emberek fantaziajat. Ha talalunk ra ket lapos kombot meg azt sem erzem jelenleg elvetemultnek, de ez nem jelent azt h nem kell a lapot szemmel tartani.
 
Nem kell könyörögni, nem én nerfelem a lapokat.

Viszont abban biztos vagyok, hogy nem véletlenül került rá a szirénre, hogy Virgonc szirént nem tud csábítani. Ez meg ugyanaz pepitában, egy másik lap közbeiktatásával. Nem sem érzem teljesen kezelhetetlennek a kombót, csak arra mutattam rá, hogy ezt a Kiadó nem így akarta, ebben biztos vagyok.
 
De könyörgöm. Ne nerfeljünk már vmoz,mielőtt élesben kipróbáltuk volna...
 
Kódex 1.2.2. A játékegyensúlyt megbontó lapokat, illetve lapkombinációkat szabályozni, módosítani vagy tiltani szükséges.

Kérdés inkább az, hogy mindez elég lesz-e egy nerfhez.
 
Igazából innen már ízlés kérdése a dolog. Ha van lény,ami cantrip,akkor felhúzzuk a paklit,ha van lenn deckégetés,akkor megy a pakli,stb. Az más kérdés,hogy nincs verseny,ahol ez így összejön,de tudtommal ez a fórum nem is erről szól
 
János,ugye ez a hivatkozás nem komoly? Ez olyan,mintha a Pihenőre hivatkoznád,hogy a követőkre nincsenek hatással a lapok. A tükör pont erre lett kitalálva,hogy ezeket a képességet kisüsse a kijátszástól függetlenül. Értem én,hogy rögzíteni kell,hogy egyszer sül ki és le kell írni,hogy az mikor van (kijátszás után),de a tükör ez alól kibújik.
 
vagy, ha kreátor tükrét tolnak meg
 
Kódex 134.1. A lapok kijátszáskori képességei csakis egyszer, a sikeres kijátszásuk után jönnek létre.
 
értelmetlen vagy nem, a szöveg úgy szól, hogy a csábítás elmulasztásakor csak akkor rakhatsz jelzőt a lényre, ha azt épp kijátszod. HAbár gondolom a fent említett kombó lapjai a kódex megírásakor még nem voltak érvényben, így ezt szerintem Balázsékkal tisztázni kell, mielőtt valaki bejátssza versenyen. Szép kombó amúgy.
 
Ebben nem vagyok biztos. Végtére is a Kódex azért fogalmaz így,mert egy kijátszáskori képességről van szó,értelemszerűen csak a kijátszása után dönthetek a használatáról. A tükörrel bekapcsolnak ezek a hatások,azaz csábíthatok újra. Én erről lemondok és inkább rakok rá egy jelzőt. Nekem legalább is így logikus. Ez mindig opció kell,hogy legyen,mert különben ha nem lenne csábítható célpont se a lehetőség,hogy rárakjam az erőjelzőt,akkor mi történik? Beragad? Értelmetlen.
 
helyesen

[...]ugyan kisül, de nem számít kijátszásnak[...]
 
Vagy azért annyiszor a Trükkös csábítását is kisütöd, ahány max. 2-es permamense van az ellenfélnek

Amúgy a Kreátor tükre egyébként se rossz a szirénekkel.
 
Kódex 137.1

> Ha a lény Csábítás képességét a játékos nem használja, akkor a kijátszása után tehet a lényre egy +1 sebzést és +1 Ép-t jelentő erőjelzőt.

A trükkös szirén képessége a kreátor tükrére ugyan kisül, deszámít kijátszásnak, ezért 2. alkalommal nem kerül rá jelző.
 
Kreátor tükre+aktív Trükkös szirén+Virgonc szirén

Virgonc csábít tükröt,tükör kisüti a virgonc képességét,majd virgonc csábít tükröt és így tovább,végtelenre bekattan a dolog. Trükkös vörös csábítását pedig sosem sütöm ki,azaz van egy 9999/9999-es szirénem.
 
Rágyüttem, csak ezer éve nem néztem a topikot Meg ha Katu hsz-t látok, inkább továbbpörgetek,csak hogy ne legyen OFF a dologból.
 
Na baszki,Katu megelőzött. Gyakrabban kell fórumot nézni badummtsss...
 
Vót má', 5553. hozzászólás.
 
Szerencsés Hopner (régi) + Mágikus inga
 
Na az emlegetett jó lenne az a sàrkânyfűves kiskieg
 
Huh... mekkora blama lett volna ha a faq-ban mas szerepel. ..
 
5. megközelítés
Csár apó le van FAQ-zva Cheotox-szal.
 
Köszi a terjedelmes választ!
 
Szerintem nem.
1) megkozelites:
A HKK-ban egyedulallo, pelda nelkuli (es nonszensz) lenne, hogy egy kepesseg hasznalata azt a hatranyt akrivalja h egy masik (meg csak nem is celzott) permanens veszitse el a kepesseget. Ez a mechanizmus teljes mertekben idegen a HKK logikajatol es mint ilyen szembemegy a versenygyakorlattal.
2) megkozelites:
A HKK Kodexben deklaralt alapelveivel is utkozik, ugyanis ez a kombi acio onmagaban olyan elonyt generalna, ami ohatatlanul a tiltasat eredmenyezne.
3) megkozelites:
Az eredeti lap (Csar apo) szovegebe az egyertelmusites miatt kerult bele a neve. Ha megprobalod maskent megfogalmazni (valamilyen nevmassal) felreertheto vagy felremagyarazhato lenne a kepesseg. Ettol meg a kepesseget hasznalo leny ti. a Csar apo vesziti el a kepesseget nem mas.
4) megkozelites:
Csak.
 
régről rémlik nekem egy faq, hogy ilyen esetben úgy kell tekinteni, mint ha az adott lap neve lenne ráírva, tehát ha átadod Csár-apó képességét Primadonnának, akkor kánter után Primadonna veszti el a képességét
 
János, amit a Csár apóhoz írtam, az úgy működik ahogy írtam?
 
Sőt padon, vagy hűtő tetején sem játszhatod a HKK-t, kizárólag asztalon...

(Remélem, ezt a topicot is széttrollkodják páran.)
 
Nem is tudtam, hogy nem lehet kézbe venni. A kockáim meg a gyöngyeim mellé be kell szereznem egy csipeszt is Köszi, hogy szóltál.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.