Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Víziósólyom
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
"Az illúziók működési elve egyszerű: Ha elhiszed, hogy megsebeztek, akkor meg is fognak sebezni." - Rodin La Rousse, illuzionista
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái verseny - 2024. április 23., Excelsior
Birodalom (könyvsorozat)
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
ja, azzal játszik, amugy sztem akkor is tehetne bele még lapokat.
 
Olvasd el mit tud az Ősi bölcsesség . . . kössz .
 
A teknős meg horda is veri. Ezen még sok finomítanivaló van. Ősi béklyó kifelejtése nem bocsánatos bűn. Zöld ide felejthető, kéket kellene inkább erőltetni, és 3 Kismassza, 3 Mentális enyészet, 3 Utolsó lehetőség. De még biztos lehet mit javítani.
 
például.
 
de az az egy lény nem fog feljönni, tegyél bele még 9-et. kb.
sakita3
hidra3
asnomad3
 
jó, tudom, csak 1 db lény van benne
nem versneyre készült, csak úgy... :P
Amúgy az az egy lény 3 kör múlva nyer nekünk, csak meg kell védeni..
egyszer azért kipróbálom vmi ellen :P
 
de nem igy csak 8, tegyé bele több lényt.
 
hú szép. 9pont.
 
Tudom, esélye nem sok, meg alapból megveri egy rúna, csatamező, lassan jár, meg erdő.. de azért extrém :P
első-második körben ki kirurgus, és van 29 counterünk, hogy megvédjük :P meg néhány olcsó lapleszedés


Szabálylap: Ősi bölcsesség

1 Kirurgus
3 A pokol szeme
3 Cselvetés
3 Idegméreg
3 Méonech fürkész
3 Az ellenség támadása
3 A gyenge ereje
3 Az erős ereje
3 Owooti trükk
3 Az ünnep nyugalma
3 Zu'lit kísérlete
3 Manacsapda
3 Speciális védelem
3 A mytokronitok átka
3 Majd legközelebb
2 Solisar aurája
 
ez egész érdekes.
 
ez tényleg elég extrém deck.
 
Igazad van és most lehet átyetisíteni a krónikában a dombit meg a tombolót :P
Az is jó elképzelés... a második esély meg az üzlet most már látom hogy sok nekron... ráadásul ütközik is ugye azt nem láttam (illetve agyba-főbe használom őket együtt, de bőségzavarral). A tekercs mellett azért kitartanék, az finom, és aztán inkább alakítsuk sima hatásvadászattá... ezekhez a paklikhoz alkalmazkodni lehet valamennyire.
Vagy: 3 második esély 3 biznisz a mindentudóval 3 Posh és akkor már csak nem olyan rossz az A Semmi mestere, nemde? Hisz így gyakorlatilag azért az egy elvett indulólapért duplaannyi keresőlapot használhatunk...
 
Szerintem létezik a jeti!

Vagyis én csak innen a lapkeresőből szoktam tájékozódni, kártyát nem tudom mikor vettem utoljára.
A Második esélyen (és vele együtt a piroson) én is gondolkoztam, de aztán kicsit szuicidnek ítéltem. Felhúzom a 4 lapom (41) ellövöm a Második esélyt (37) visszakeverem a három lapom (40) felhúzok 4-et (36) azaz pontosan annyi marad, amennyit el akarunk égetni, úgyhogy ha nem nyerünk a következő körünk előtt, akkor jó esélyjel mexívtuk. Ha meg az ellen kezdett, akkor alapból fuccs.
Posh tekercs hasonló okból esett ki, nem tud ugyanabban a körben lőni és keresni is

Bilincs ellen nem tudom mi lenne a király... el kell kerülni. Esetleg szájdból átalakítani a dekket egy "sima" Hatásvadászatossá? Nem tudom... a szájd az legyen mindenkinek házi feladat
 
Ez nem is rossz Csak aggyon valaki 3 kiwit és viszem versenyre ... amúgy jeti altípus létezik egyáltalán, hogy lehessen Hívó kürttel keresni? Még annyi építő megjegyzés, hogy szerintem jobb a Posh tekercs, mert elözönléssel ha előrántjuk yetit, akkor a fürkész nagyon már nem kell, illetve a tekercs semmizését kompenzálja, hogy 5-öt gyógyít 3-at sebez a szablap miatt, ami még jobb, mintha azt a nekront yetképességre költöttük volna el
Utolsó sorba ajánlanék 2 Üzlet a mindentudóvalt, de az tényleg elég rizikós, főleg az 1-es és 2-es miatt... viszont azzal kikereshetjük az infúziót, és akkor már a 2-es dobás sem annyira gáz. Végül az utolsó helyre már csak beférkőzhet 1 Elözönlés.
Még valami: mivel még bilincs mellett is akkorát szívunk, mint 100 torkosborz szinkronban, ezért érdemes lehet fehéret hanyagolni, és helyette piros: ekkor forrásérintés helyett pokolszemmel, erőserő helyett örökdilemmával játszunk, infúzió és az ajánlott 2 Üzlet a mindentudóvalom helyére pedig a lényeg, 3 Második esély kerül.
Mindenkinek yó yetizést kívánok!
 
Plágium! Yetit még nem rég én írtam a kombós rovatba
Amúgy nem rossz a dekk, de ha megengedsz néhány észrevételt:
- 3 Aranytojást használni szerintem nem frankó, ha csak 4 áldozós lappal játszol, mert jó esélyjel behúzhatod úgy is, hogy nem tudsz vele mit csinálni, illetve hiába kereshetsz elő másikat, abból már nem termelsz előnyt. A Gépezetes kombó természetesen zsír, de ha csak egyet használsz belőle, akkor kb. mintha a dekkbe se lenne, ergo kevéssé effektív. Szal szerintem vagy a tojást kellene hanyagolni, vagy akkor több Gépezetet bele és ha lehet még valami áldozósat.

- Háreszt én is megpróbálok minden dekkbe belegyömöszölni, de ide nem a legjobb, mert ugye semmizni szeretnéd a dekked, aztán 1 hárító nem hárító 2 hárító fél hárító... vagy ez nem így van? . 3 hárítód meg nem lesz, ha kidobsz egyet is.

Az én verzióm: Yeti egymagában megold mindent, ezért rá építünk ezerrel.
Kell bele:
3 Yeti
3 Apró kívánság
3 Hívó kürt
ezek a legjobbak
Még 3 keresés (Elözönlés vagy Posh tekercs pl., előbbi Fürkészt is elővehet, utóbbit meg nehezebb counterelni, igaz, ő is semmizésért jön, ami necces lehet).
Ez így 9 Yeti. Kombó dekk, szal 45 lapos -> 1-et ezekből illik behúzni kezdésnél. Semmi avatár már azelőtt el van felejtve, hogy szóba jött volna; húzni akarunk.

Mivel simán előfordulhat, hogy mi kezdünk, ezért szvsz érdemes "két laposra" alakítani a kombót: Manakorong, Forrás érintése Apróhoz és a Yetihez (illetve Hívó kürt+Yeti is). Ahogy én tesztelgettem az első (na jó, csak "másfél", az ellen még sajna megkaphatja az 1 Vp-jét) körös győzelem abszolút benne van a pakliban (höhö), nem ám csak ilyen elméleti jelleggel!

Kurvagyorsak vagyunk, tehát ha meg akarjuk védeni Yetit, akkor csak 0 manás counterek jöhetnek szóba: Erős, Gyenge, Majd, Cselvetés (mi az a Zu'lit? ). Kevés lappal játszunk, védekezni én még betettem Ősi béklyót (esetleg párbajozni) plusz mivel Bundás haver a mi Épnket is gyepálja (optimális esetben ugye 2-vel marad több nekünk) néhány Kürtszó is jöhet, természetesen ha lehetséges inkább csak az ellen körében felhasználva. Maradék helyre én is beraktam 2 Sors fintort, mert hát sose lehet tudni meg egy Isteni infúziót. Ha jól számoltam 3 hely maradt, én Rundhalokat tettem be, de nem zsírok, úgyhogy ez ízlés kérdése:

Hatásvadászat

3 Bundás yeti
3 Apró kívánság
3 Hívó kürt
3 Elözönlés
----------
3 A forrás érintése
3 Manakorong
----------
3 Az erős ereje
3 A gyenge ereje
3 Majd legközelebb
3 Cselvetés
----------
3 Fürkész
3 Ősi béklyó
3 Kürtszó
2 A sors fintora
1 Isteni infúzió
3 *

Probléma lehet, hogy ha az első 3-4 körben nem nyerünk, akkor utána már kevés a lap a dekkben, illetve egy Rúna vagy Csatamező sem kellemes... előbbire: jól kell húzni (statisztikailag teljesen óká), utóbbira: sideból jöhet pl. az Ősmágus szájvize (de akár alapból is lehet használni, a kimaradt helyekre).

Én szívesen kipróbálnék egy ilyen összeállítást versenyen is, csak sajnos a hétvégi időpontok miatt ez nem igazán realizálható, de ha valaki próbálkozik ezzel vagy hasonlóval, az légyszi írja le, hogy ment.
 
tudtok nekem irni extrém lassan járj deckeket?
 
mármint nem semmi avatárja, hanem semmi mestere! :S
 
Viszont lehet, hogy kellene mellé Semmi avatárja, mert azért keményen semmiz a pakli, de 3 lappal nem jó kezdeni. Viszont, ha semmi mestere van, akkor lehet még Börtjauk tréfáját, ellenség támadását, semmi hívását használni..
 
Hatásvadászat paklira lenne egy próbálkozásom. Yeti egy körben 10-et lő, ellen körében ki is végzi őt, drakón stabilabb, és 6-ot lő körönként az ütése mellé, ha az ellen körében is sebzek vele, az már 16 ép, ha van játékban arany tojás, húzok egy gépezetet, az 9 sebzés 0 vp-ből, és a kör végén húzok 3 lapot, sztem ez is táp, a villámhárító is jöhet a tojásból.. ami alapból többet sebez, mert a szablap növeli a sebzését, a boszorkány 2 ép-ből lő 4-et, ami 0 vp-ből szintén jó. A csúzlis manó üt, majd ha beáldozom, az további 3 ép az ellennek, szóval 2-ért sebződik 5-öt ha nincs fent lénye, ami megoldható.. Mogokok pedig szintén 3-akat sebez a passzivizálás mellett, pokol szeme pedig vagy ad 3 vp-t, vagy húzunk vele egy lapot, és akkor az ellen sebződik 1-et. Előre nem tűnik rossznak, véleményeznétek?


piros - fekete - barna - sárga
Szabálylap: Hatásvadászat

3 Aranytojás
1 Gépezet
3 Villámhárító
2 Rundhal, a gyűjtögető
3 Apró kívánság
3 Bundás yeti
2 Hegymélyi drakón
3 Lix-daik-i boszorkány
3 Csúzlis manó
3 A pokol szeme
3 Méonech fürkész
3 Thrax halálcsapás
3 A sors fintora
3 A gyenge ereje
3 Zu'lit kísérlete
3 Mytokronitok átka
1 Mogokok törvénye
 
Esetleg most valaki egy véleményt?
 
Van egy elképesztő beteges pakliötletem, de nem nagyon tudom, miket tegyek bele... lehet véleményezni, bármilyen építő megjegyzést várok!

Védekező taktika
A halhatatlanok nagymestere

3 Tűzpöfögő
3 Varkaudar íjász
3 Balszerencsés quwarg
3 A Gépezet
3 Rothadó borzalom
2 Bundás yeti
3 Vörös krónika
3 Akmal
2 Asnomad
2 A pokol szeme
3 Örök dilemma
3 A hatalom szava
2 Torz kriptod
1 Tleikan enyészvarázs
2 Vermiteus
3 Dj'arekh tárcsa
2 Robbanó birkák
1 Estariol
1 Sötét Föld
 
Én egy különleges paklira kérem a véleményt.
Neve: Mordar védőköre

Lényege: Beleteszünk egy csomó olyan lapot a pakliba, ami az előkészítő fázisban sebezne, és megvédjük magunkat tőle a védőkörel (remélem még nem találták ki elöttem) A színei egyértelmüen: Fairlight (Védőkör, és amig nincs kint az a leah dobatónk addig jó még: A mester büntetése) és a többi szín amire gondoltam: Tharr (Porbel ami lapot húz nekünk) Leah (Ártatlan ártalom, Dagadt vámpír esetleg Irtóztató nekromanta) és Elenios (Időkapu, Lady Olivia, ha leszednék a védőkört Asylux) Gondoltam esetleg még egy szabadság ára változatra is, és akkor mehet bele Sheran-ból a Rovarsámán, meg ilyenek. Bár fenne tudja. Ötleteket kérek esetleg hozzá, vagy valaki kidolgozhat egy paklitervet is
 
Sziasztok!

A torgatot mi egy raias kontrollban próbáltuk, főleg elemi védelmet cserélgettük. Nagyjából nem sebződtünk ha kijött. Meg fényelementál, meg ilyesmi.
 
Tigrisben nem kell gyilkos kombóként működnie, mert az amúgy is elég kontrollosra van összerakva. Elégedj meg annyi végtelenítéssel, amennyi épp kijön
 
helyesbítés: boltost mokkura cserélhette, de palára nem :P
 
hm.. ezt a kombót már előttem is használták, csak mondjuk ahol láttam, ott nem működött, mert pl.. rafinált boltost cserélgetett mokkura, meg palára (igen, ez végtelen blokkolás :P)
A tigrisek is eszembe jutottak, azzal is elég erős.. csak magát a kombót nehéz összehozni
8 vp kell a 2 laphoz, utána kell még 1 lény, amit cserélgetek, az is mana, meg be is kell őket húzni, vagy ha keresem, az megint plusz vp..
szal kicsit rizikós, de ha a játékban van ez a 2 lap, könnyű nyerni.
Esetleg egyszínűn is ki lehet próbálni.. 3 vp-s kallerokkal. Malkori íjászmester végtelent sebez, azt hiszem Ferge, a hős felhúzza a paklit, felcser gyógyít, amennyit akarunk, meg még biztos van más lehetőség is..
 
Tényleg jó az ötlet, és Ezüsthajnalos lap létére nem én jöttem rá :P
Szerintem egy ilyesmi egy olyan aljadék pakliba jó, ami lapkijátszásokkal operál... vagyis tigris pakli!!!
Nem lassan kell, hanem inkább Halhnagymester. Nagyobb idézéssel sajna nem tud játszani, de így is megérdemel egy próbát (mármint a pikkelyes, mert az NI alap). Hisz mi olyan vicces, mint Egwbertet kicserélni egy másik Egwbertre
Nézd meg TJ007 "tigris-bigris" dekkjét (55. hsz.), ott találsz ehhez ötleteket.
 
Kösz

Most viszont a torzszülötteken gondolkozok, mivel a szkritterek is azok (ősöreg, esélyleső), és itt van olyan lehetőség, hogy xenó élősködővel kiszórhatom az ellenfél kezét, xenó felderítővel kikereshetem az egész paklit, bobó, a tőzegelementállal megölhetek szinte midnen lényt, és az ellenfélbe is végtelent sebzek, esetleg bjölteodrokkal felhúzhatom a paklit (csak ez nem fog működni, mert így kiesik a sheran), esetleg ha az ellenfélnek van egy kis vp-je, akkor pszi-sólyommal mindig tudok annyit csinálni, amennyi neki van. A kérdés, hogy melyik típust akarjuk használni... szörnnyel és torzszülettel is megva na végtelen sebzés, galetiknél elég erős a barlangtáncos, és a zonel (varázslatokat az ellen kiszórja, aztán minden lapja a megy vissza a kezébe, még az ellen körében is)...
Majd lesz vhogy :P
 
Na, ez tényleg egy eredeti ötlet, és jól áll neki a Lassan járj! körítés is. Grat hozzá!
 
ezt a decket még nem teszteltem, egy kombóra épít, amire, ha vki több időt fordít elég jól megerősítheti.. igazából nem is feltétlenül kell kihozni a kombót, csak egy lehetőség a deckben
Pikkelyes thorgat + A fény ragyogása.. ezzel a kombóval végtelenszer lehet kirakni bizonyos lényeket.. Pl türkiz sárdobálóval ingyen lehet végtelent sebezni, tudatfalóval végtelen lényirtás, meg vp elszedés.. ezek a képességek az ellenfél körében is működnek


Szabálylap: Lassan járj!

3 Pikkelyes thorgat
3 A fény ragyogása
3 Szkritter esélyleső
3 Varázslónő
3 Eldüeni vándor
3 Tudatfaló
2 Türkiz sárhajító
2 Thu'zad hazaérkezése
3 Ősöreg vyarg
2 Különleges élvezet
3 Hendiala intrikája
3 Owooti cselszövés
2 Az ősmágus
3 Zu'lit kísérlete
2 Ellenvarázslat
2 Ewgbert megszakítása
3 Tleikan áruló


Amit még ki lehet próbálni, csak a típusuk most nem nagyon volt jó: xenó felderítő, barlangtáncos, zonel, éjvándor (csak kár, hogy 5-ért jön, így 1 vp-ért venné el a lapok képességét), a felhők asszonya, a xenók is jók, stb...

ha a kombó már az asztalon van, és felhúzok egy varázslónőt, akkor keresek vele egy másikat, és ezeket cserélgetve kikereshetem az egész decket..
sztem érdemes lehet jobban megnézni a decket, és fejlesztegetni..
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.