Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A Mesterek Tornáján
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Az Ezüstsólyom Karma című könyv címszereplője, Ezüstsólyom Karma, a Mesterek Tornája kardvívó bajnokságán legyőzi ellenfelét.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati gyorsítás IV. (562. tudati képesség)
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | ...
Nézet:
Sajnos csak most jutottam el idáig hogy szervezkedjek, de megszületett a dolog. Jövőhét szombaton lesz a verseny az ezüstsólyom fantasy boltban. A nyugati pu.-tól 5 perc séta. Mailt mindenkinek dobok még ma, és ott megírok mindent pontosan hogy mi hol mikor. Most nem érek rá mert 3-ra megyek vizsgázni és még tanulnom is kell.

Játékmester!

Légyszives adj majd egy email címet amire küldhetek neked is egy körüzit.

A fagykupola sorsát meg majd megvitatjuk ott a versenyen. Szerintem próbaképpen vissza lehetne hozni.
 
Pontosan mikor és hol lesz a gyak-nemgyak verseny?
 
Támogatom! Mostmár tényleg kiváncsi vagyok rá
 
huhú! akkor engedjétek vissza a következő hagyományosra a fagykupolát)))
 
Mert volt egy verseny amikor összejött valakinek és azóta mint egy városi legenda él az emlékezetekben. Az tény hogy gyak-nemgyak formációban túl erős, mert nincs ellenlap, de megnézném annak az arcát aki erre épített rengeteg kreditből keresgélt minden xeno hajót berakott a paklijába és hatástalanítják 1 vagy 2 fagykupoláját. A legnagyobb hátránya ennek a paklinak, hogy ha összegyűjtöd a fagykupolákat akkor nem lesz ellenlapod az ellenfél megszakításaira, mert hajónak is kell hogy legyen a kezedben, ha több kreditet pazarolsz keresésekre akkor már olyan mintha nem is fagykupoláztál volna mert a végén ugyanannyi hasznosan felhasznált kreditnél jársz majd mint az ellenfeled, de te olyan xeno hajókkat is beraktál a paklidba amik csak fölösleges kreditkidobás kijátszani így hogy nem sokkal kerül kevesebbe pl: hellfire brothers, jégdarázs, drachus delta. Amíg meg gyüjtögetni kell a fagykupolákat, hajókat és krediteket, az elenfél vígan bombázgat nállad s lehet hogy pont az megy majd ki. Szóval szerintem nagyon cinkes egy pakli és bátornak tartom azt aki ezzel jönne versenyre.
 
Ohh, most elpirultam. De ha ilyen nehéz összehozni, akkor miért tiltott?
 
Nemazért, de ha jól emlékszem múltkor te nyerted a versenyt és minden ellenfeledet lenyomtad. Jesszus mi lesz itt ha egyszer lendületbe jösz. Nem vagy te csíra kezdő, csak még bele kell jönnöd.

Fagykupola: minden xeno lapodat 2 kredittel olcsóbban fizetheted ki. 3 kreditbe kerül a kifizetése és ha kihozol 3-at akkor minden 6 kredites és ez alatt lévő hajót vagy lapot ingyen hozol ki. Ha még kreditet is halmoztál fell amiből húzhatod a lapokat a kolóniából akkor nagyon gyorsan flülkerekedhetsz az ellenfeleden. Bár ehhez sok dolognak kell összejönnie, és sokat kell keresgélni míg mind a három összejön és lehet hogy az ellenfél még hatástalanítja is. :|
 
Én csíra kezdő vagyok, és csak annyit tudok a Fagykupoláról, hogy szinte mindenhol tiltott. Mit tud a lap?
 
Itt tényleg erős lenne, mert nincs olyan lap amivel semlegesíteni lehetne. Egyébként meg úgyis berak mindenki valamit ami a megszakítások vagy események ellen jó.
 
Gyak-nemgyakon xenó a legerősebb faj még a Fagykupola nélkül is.Ha a hagyományoson vissza is engeditek,erre a formátumra túl erős lenne.
 
A versenyzők létszámától függ hogy hány meccs van egy körben. Ha vagyunk mondjuk 8-an akkor 4 party folyik egyszerre. Ha valaki végzett akkor az láthatja hogy mit játszanak a többiek, de nem szoktuk ezt kifürkészni. Ráadásul az segít hogy a pusztulatba nem nézhet bele senki sem a tulajon kívül. A másik meg az hogy a szemetet se szoktuk megnézni, csak néha ha megengedi a tulajdonosa. Minket inkább a saját játékunk köt le szóval nem sietünk azzal hogy lássuk hogy mi van a másiknál. A hkk-val ellentétben mivel itt kevés a lap nem lenne jó a + tartalékpakli vagy tartalék lapkészlet amiből meccs után pakolhatunk, mert itt nagyon fontos hogy egy pakli összhangban legyen. Tapasztalatból mondom hogy egy ebből is abból is összerakott pakli amiben minden van minden ellen nem mőködik. Egy paklinak célja van, hogy milyen stílust próbál megvalósítani a győzelem érdekében. van a sok kis de erős hajós pakli ami ugyan nem bombáz nagokat a kolónián de a csatában nagyon erős és ott van fölényben. van a bombázó pakli amiben meg sok a nagy páncélú romboló és bár csatában nem olyan erősek mint a kishajós pakli de nagyokad dörrent a kolóniába. Mindkét paklit meg kell támogatni a hozzájuk szükséges lapokkal amik védik az ellenük erősebb paklik ellen és kész is. (nagyjából) Van hogy több taktikát valósít meg egy pakli pl. rombolós is meg kishajóst is, de ekkor is úgy kell rakni a paklit hogy az egyik ne akadályozza a másikat. Ha kimegy pár lap akkor ne omoljon össze az egész rendszer és ha azokat a lapokat amiket a nagyobb hajók miatt tettünk be a pakliba ne legyen használhatatlan és fölösleges ha azt a nagyhajós részét már nem tudjuk kihozni a pakliból, mert akkor ott vagyunk hogy tele van fölösleges és használhatatlan lapokkal a paklid és vesztettél. A tartalékpaklis megoldás ahol később még lehet változtatni ezért is fölösleges. A versenyre már úgyis egy tesztelt és ütőképes paklival jön mindenki és azt megbolygatni és megváltoztatni nem jó ötlet mert lehet felborul az egyensúly. Mert ugye ilyenkor ki is kell venni valamit amit azért raktunk be mert fontos építőeleme a paklinak. Fölösleges lapot úgysem tesz be senki sem.
 
A KGK egyik előnye,hogy Nincs kiegészítő pakli.Ha annyira versenyterrorizálóvá válna az "új" szabályokkal a bázispakli,akkor alapból jobban kell felkészülni ellene.

A másik gond a side+KGK-val,hogy tudtommal csak 1-1 meccs van fordulónként(még nem voltam versenyen ,bocsi ha tévedek)és akkor arról is szólna a játék:minnél hamarabb végezni,hagy lássam az ellenfeleim pakliját és így mit tegyek be ellene!?
Ha nem csak egy játék van akkor meg sok koncepciót megölnek a 2.-3. játékban a kontrolizálás miatt.
 
Ez nem lenne jó ötlet szerintem. A meglepetéspakliknak az a lényegük hogy csak akkor működnek ha senki sem tud róluk és készül fel rájuk. Így ezek kiesnének és nagyon csökkenne a játék szabadsága. Ezért sem akarom betiltani a bázispaklit, mert ennyi erővel Vegyi-Alit és a veterán pilótát is be lehetne tiltani amit néhányan akarnak. Szerintem maradjon így ahogy van egyenlőre, mert a bázispakli is csak normál versenyben használható. Én szívem szerint a fagykupolát is újra a játékba hoznám. Annyira nem erős hogy most ettől ennyire féljünk.
 
Te találtad ki a bázispaklit? Mármint csináltad meg a paklit? Hát mondhatom jóra sikerült. A versenyen volt 1 aláaknnázásom és 1 meglepő fordulatom a paklimba, de rengeteg keresés után sem jött ki az aláaknázás. Emiatt buktam a partyt. Kingánál is volt egy meglepő fordulat az aláaknázásom ellen de én azt meg az én meglepő fordulatommal ütöttem volna. Ha ez sikerült VOLNA viszem a mecsset. Gondolhatod milyen bosszús voltam. a 10. kör környékén kihoztam egy braghma szimbiótát és innentől kezdve még vagy hatszor tudtam a felső 10-ből keresni, de így sem jött ki. De végülis jó tapasztalat volt. Remélem tényleg tudsz majd jönni versenyre, mert újabban egyre jobbak és izgalmasabbak. A mostani verseny után meg majd szerintem maradhatnánk is az ezüstsólyomban még játszani a verseny után. Most legutóbb sajnos mindenkinek mennie kellett Árpit kivéve. És mivel hogy gyak-nemgyak lesz nem a ritkák alapján lesz eldöntve hogy kinek ütősebb a paklija.
 
Hm, talán használni kellene a kiegészítő paklit is. Lenne 15-20 lap, amit becserélhetsz a paklidba minden meccs előtt. Hallottam már máshol is alkalmazni ezt. Abba bőven beleférnek az Aláaknázások, Hidroplasztik bombák és egyebek.
 
Ezt nem hiszem el! A bázis pakli az én ötletem volt! Ezért még megkapja...Azért örülük hogy jó verseny volt, most hogy nyár van, valószínüleg el tudok majd menni. Annak, hogy gyak-nemgyak lesz külön örülök.
 
Örülök hogy azért mást is érdekel mint a rendszeres látogatit a versenyeknek.

Ha van rá igény akkor részletes bezámolókat is írhatok majd az áltam játszott és látott vagy hallott versenyeseményekről. Örömmel írnám le ezeket, főleg hogy örömmel emlékszem vissza ezekre. Volt 1-2 meglepő fordulat a versenyen (szó szerint is érthető ). Pl amikor sikerült kijátszanom 1 Meglepő fordulatot 1 Tranzakció ellen a játék elején. Sajnos már csak kevés részletre emlékszem, de mint írtam legközelebb majd jegyzetelek is és akkor mindent meg tudok írni. A fagykupola itt is tiltott lap volt. A bázispakli meg sajnos az új szabállyal nagyon ütős lett. Kicsiit hasonlít a fagykupolás esethez. Ahhoz hogy ne mőködjön a brutál pakli be kéne rakni állandóra kb 6-9 lapot, viszont ennyivel gyengülne a pakli hatékonysága a többi pakli ellen, mert azok ellen fölösleges 3 aláaknázás, 3 pokolgép, 3 hidroplasztik bomba. Ezért hogy ilyen ne legyen inkább ki lett tiltva a fagykupola.
 
Szerintem nézi más is. ;)

Tetszik a beszámoló.Külön öröm,hogy végre a bázispakli is "tarolt".

Azon a versenyen is tiltott lesz a Fagykupola?
 
Szerintem rajtad rajtam és Attilión kívül más nem is nézi a fórumot. Majd megszokod. Elég idegesítő, de hát ez van. Már én sem nézem naponta, mert nincs értelme. Na szóval a verseny jó volt szerintem, csak pont te hiányoztál oda. Páratlanul voltunk, és amúgyis jó lett volna ha jösz. Szívesen játszottam volna még elllened is.
A helyezések:

1. Medve Kinga Sára
2. Barna Árpád
3. Petróczi Krisztián
4. Gaján Attila
5. Mészáros Attila
6. Holub Lili
7. Sebán György

Kinga bázispaklija tarolt.

A kövi verseny Júli első hétvégéjén lesz. A pontos időpontot még leeggyeztetem a többiekkel is. Ha van valami ötleted hogy mikor kéne, vagy mikor nem tudsz jönni írd meg és megoldjuk. A levél ha minden jól megy ma délután megy. Ha nem akkor holnap délután. Az már tuti hogy gyak-nemgyak verseny lesz a kövi.
 
Na, meghalt valaki, vagy miért ilyen nagy a csend?
 
Na, írjatok már, milyen volt?
 
Sajnos úgy tűnik hogy meghalt a dolog. Nagyon sajnálom, mert szerettem volna kipróbálni. Kár érte.
 
Hát én és 2 haver megyünk. Megírtam a körüziben hogy aki nem tud jönni az írjon és majd megoldjuk. Mivel senki sem írt nekem, gondolom a szokásos társaságból mindenki tud jönni. És mivel hogy a forma1 és az eb is estefele lesz sok akadályát nem látom hogy megint egy jót játszunk és dumáljunk. Árpi poénjaira feltétlen számítok.
 
Osztán írogassunk,hogy ki jön, ki nem. Én például nem tudom.
 
OFF: Nem tud valaki valamit a levelezős KG-ról? Nekem már a honlapja se jön be.
 
Hali. Valószínüleg most se tudok menni, de a következőre már megpróbálok felmenni. Jó játékot, s ne felejtsetek el beszámolni róla!
 
Remélem, mert egy új paklit szeretnék kipróbálni amivel mostanság elég nagy sikereket érek el. Csak egyszer kaptam ki vele, de ezt betudom annak hogy mi már ismerjük egymás pakliját mielött egymás ellen játszunk. (2-3 jáék után mindíg levágjuk hogy mivel játszunk egymás ellen.)
 
Nincs elfelejtve
 
Ok, már elküldtem. Figyelem mindenkinek. Ne felejtsétek el hogy júni első szombatján verseny.
 
Elküldtem priviben.Egy ideig a Nik nevemnél is olvasható az e-mail címem.
 
  ... | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.