Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy felbőszült varkaudar gladiátor
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A XIX. Alanori Olimpián közönségcsalogató látványosságként maga Borax ifjú trónörököse állt ki három megtermett varkaudar gladiátorral. A varkaudarok elrémisztő termete ellenére a nemes lovag győzedelmeskedett a halálig tartó küzdelemben.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47081)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | ...
Nézet:
Nos az a helyzet hogy eddig nem volt biztos semmi sem. Most már biztos hogy nem 2-án lesz a verseny. Valszeg át fogjuk rakni augusztus 23-ra mert most mindenki nyaral, vagy éppen nem jó neki az időpont. A 23-at még egyeztetem a többiekkel is és akkor kiírom a versenyidőpontot.
 
Fűnek fának azt mondtam,hogy Augusztus másodikán megyek versenyre a Sólyomba,de még ki sincs hírdetve.Szeretnék látni valami konkrétumot,nehogy feleslegesen utazzak fel.
 
Sztem az anomália csak a PD képességét veszi el, s az az éppen aktuális értékelosztásban ragad. Durva lenne 1 kreditért leszedni egy ultraritka rombolót.
 
Purple Darkness vs Anomália

Na igen ez egy érdekes meglátás. Várom a hozzászólásokat. Amúgy én is ezt tartom valoszínünek.

Légvédelmi üteg.. mondatot nem értem. A lényege ugyanaz. A tüzelési fázisban használhatod, mielött bárki bármit csinálna. Kivéve az elhárító rakéta amit csak a kifizetési fázis végén használhatsz.
 
Légvédelmi üteg, elhárító rakéta stb.Ezt úgy akartad érteni,hogy hatásukat a csata legelső pillanatában fejtik ki, még mielött bármelyik űrhajó sebezne?!

Anomália:A Purple Darknessnél szerintem nem válik 0-ra az x értéke.Egyszerűen nem lehet tovább osztogatni a jelzőket.
 
Játékmester:

Gondolkodtam, és arra jutottam, hogy a játék menetét egyenlőre nem írom le, mert az benne van a szabálykönyvben. Ha neked mégsincs szabálykönyved akkor majd azt is leírom. Helyette most inkább azokat a lapokat, képességeket írom le amik különlegesek (átértelmeztük őket) és az egyéb kiskapukat. A lapok szövegeit nem írom le, csak a magyarázatokat hozzájuk, különben sokáig irogathatnék. Ha bárkinek van valami hozzáfűznivalója az nyugodtan írja meg és szóljatok ha valamit kifelejtettem.

A hajó képességének az számít ami vastagon szedett vetüvel van rajta.

Hitel: Azt írja hogy 1 körben csak 1-et fizethetsz ki, de mivel megszakítás, a saját és az ellenfeled körében is kifizethetsz egyet-egyet és mivel még mindkettő a következő köröd elött történt csak arra a körre nem kapsz 5 kreditet, az azutániban már ez nem vonatkozik. Mondhatni kaptál potya 5 kreditet.
Cyclon Spark: Az ellenfeled és a saját főfázisában is használhatod a képességét, mert az áll rajta hogy főfázisban használhatod, és az nincs hogy csak a sajátodban.
Légvédelmi üteg, elhárító rakéta, automata ágyú, mandra p4, krapptun célkövető: Ezekre mind igaz, hogya hatásukat a csata legelső pillanatában fejtik ki, még mielött bárki is támadna. Persze ha akarod nem használod, vagy csak később de ennek nem sok értelme lenne.
Gaia tűzgyorsító: A sebesség nem megy minuszba de a tűzerőt végtelenségig növeli (jelenleg, mert a szabálykönyv nem írja hogy nem lehet)
Sorozatlövésnél úgy működik a dolog hogy te osztod szét a hajókra a sebzést a mikor lősz és csak utána lőhetnek vissza a hajók aikor már szétosztottad a sebzést, de azok közül mindegyik. Az álcázott hajókra nem lehet sebzést osztani, kivéve ha azt jelölöd meg a támadás ciélpontjának. Akkor arra az egy álcázottra is oszthatsz sebzést.
Álcázás: Nem lehet lap vagy képesség célpontja. Ennek ellenére a globális hatások amik nem kifejezetten ezt a lapot veszik célba mint pl a napfolttevékenység az álcázott hajóra is hatnak.
Vendetta: Ha szériahajókkal 1 körre hatástalanítod a képességét és ráraksz 1 fegyvert akkor az rajta is maradhat később, mert csak azt tiltja a szöveg hogy nem rakhatsz rá fegyvert és legénységet. Ha már rajta van akkor ez nem számít.
Szériahajók: Mindent semlegesít: képességeket, fegyvereket legénységeket és bázisokat is. Olyan mintha csak a hajók lennének naturban.
Anomália: Ha egy hajóra anomáliát játszanak ki aminek valamelyik értéke x és ezt valami más határozza meg akkor a hajó azon értéke 0 lesz.
Tér idő kapu: Ez arra jó plö hogy a hajóid 90fokot forduljanak és megint mehess támadni, vagy hogy a köröd végén már aktívak legyenek a sérült hajóid is.
 
Pontosan, és addig még játszhatsz ki általános megszakítást (ebben az esetben kifizethetsz bázist is) amíg ki nem jelölöd a védő hajóidat. Ilyenkor ha valaki kifizet egy megalézert egy szélerődre abba igencsak "belesápad" az ellenfél, mert lehet a támadó sereg gerince meg is szűnik létezni. Arról nem is beszélve hogy mikor bejelentette a támadási szándékát akkor már nem léphet vissza. A támadáskor felszerelt

Játékmester:
A játékmenetet még ma összeállítom, mert ma ráérek és végre játszunk is egy keveset a haverokkal.
 
Dehogy, nem sértődtem meg.

Bár ezt nem én találtam ki, de ha abban egyezünk meg, hogy a bázisok kifizetése akkor lehetséges, amikor általános megszakítás kijátszható, akkor a helyzet a következő:
1. bejelenti az aktív fél, hogy támadni akar (de semmi mást nem mond)
2. ekkor még lehet általános megszakításokat kijátszani, tehát a védekező fizethet ki bázist
3. a támadó megnevezi a támadás célpontját és a támadó hajókat
4. a védő megjelőli a védekező hajókat
5. felszerelés, kifizetés stb.

Ez van a szabálykönyvben (értelemszerűen a bázis-kifizetéstől eltekintve).
Ettől a gyakorlatban el szoktunk térni, mert ritka hogy általános megszakítást játsszon ki a védő. De így szabályos, és ennek most lesz is értelme.

Így gondoltad, Krisztián?
 
Pl:Ynra pajzs,pedig alig volt űrhajó a paklidban.Ha jól emlékszem "Tiltás" ami szintén nem túl erős ezen a formátumon,vagy a Térgörbítés.Nem kell sértésnek venni de szerintem hülyeség volt Embereket használni xenók helyett.Közel sincsenek Szélerőd,Üzemzavar,Cyclon Spark erősségű lapok az emberek között gyak-nemgyakon.

Amúgy a versenyen a Te paklid tetszett a legjobban.Abban volt a legnagyobb kreativitás.Nyugodtan ültem a babérjaimon,nyert helyzetben éreztem magam mikor elkezdtél kombózni az előkészítő fázisomban.Nem tudom mennyire lehetett látni az arcomon,de belesápadtam a helyzetbe. Sokat tanultam Tőled azon a meccsen.Ha pedig azt nézzük,hogy kinek volt a legerősebb paklija,akkor a második helyezetté viszi a prímet.
 
Ha jól számolom Augusztus 2-án lesz a következő verseny.

Tesztelgettem és az a legújabb kitalált szabály,hogy az ellenfél fő fázisában is ki lehet fizetni a bázisaidat.(Nem a legjobb ötlet.)Újrafelhasználás,Restauráció és Megegyezés.Ez a 3 lap ami valóban használhatóbb,a többi bázis szinte csak ilyesztgetésre jó.
Ha bejelentem,hogy megtámadom az ellenfél kifizetlen Elhárító rakétáját akkor azt már nem fizetheti ki mert a harci fázisban vagyunk nem a fő fázisban.Ha kitolnánk a kifizethethetési időtartamot erre a fázisra is akkor meg pár kutatás nagyon durvává válna.
 
Nem azért, de szerintem mindkettőtöknek igaza van. Valóban jó volt az a pakli, ha bejön mint az összes kombo. De szerintem már megint mindenki ügyeskedni akart és egyetlen normál paklit láttunk, amiben nincsenek nagy extrák csak rengeteg hajók és a szokásos dolgok, mint néhány fegyverzet legénység és üzemzavar. Meg is nyerte a versenyt ez a pakli. Már egy ideje csak ez megy. Mindenki a kombókat akarja kipróbálni és egy legyőzhetetlen paklit akar csinálni.
 
Nana, azért hülyeség nem volt a paklimban. Az mondjuk igaz, hogy nem a megszokott lapok voltak benne, és volt néhány, ami még soha nem fért be egy pakliba se, de ebbe kellett. Mondjuk én szivesen kipróbálok új dolgokat akkor is, ha kicsit gyengébb a paklim mint az ezerszer látott spoiler deck.

Ellened azt rontottam el, hogy nem gondoltam arra - még a játék elején egy csatánál - hogy a legénység amit ki fogsz fizetni egy robot, amire nem hat a Szívroham. Ez volt a lényeg. Erre csak rátett, hogy kijátszottál két Morf gömböt ingyen. Persze lehet, hogy 3 volt a paklidban, de akkor is szerencse, hogy kettő kijön pont olyankor, amikor van lent ember hajóm.

A kombó meg tényleg nem nagyon volt nyereséges ellened, csak azért játszottam ki, mert a fentiek miatt már kevés lap volt a paklimban és nem mertem várni. Talán még egy kört kellett volna.
 
Na igen, de nekem nagyon betett a kombója. Ellenem is kijátszotta és a töltött hajóimat nagyon durván lekapta és neki meg ottmaradt a flottája nagy része. Ez inkább a többifegyveres taktikázós pakli ellen volt jó mint amijen az enyém volt.
 
Miklós paklijában sok hülyeség volt,amit csak azért rakott be,hogy gyorsítsa a paklit.Egyszer kijött ellenem a kombója,leszedett 1 cirkálót és 2 felderítőt de neki is megsemmisült 3 űrhajója.A végén csak 1 maradt nála,nekem meg 2 továbbra is dokkolt a hangárban.
 
Én ennyire nem vagyok udvarias. Nem tudom miért, de sokszor az nyeri a versenyt aki nem rendelkezik akkora tapasztalattal, mint a "nagykutyák". A mostani verseny erre a legjobb példa. Miklós és Árpi is ramatyul végzett. Ez jobban meglepett mint az én paklim használhatatlansága.
 
Ezzel csalogatják fel a vidékieket.Az első versenyen hagyják őket nyerni.
 
Hát igen, én is vidéki vagyok, onnan elég gáz felhurcolkodni, s most már kedvezményem sincs a jegyre. :S Pedig az első meccseken mind voltam, a legelsőn meg első lettem.
 
Miskolc-Budapest vonatjegy ára 2.780 Ft A mostani versenyen ráadásul lekéstem 1 percel a kiszemelt vonatot és IC-vel kellett mennem:520 Ft.Hazafelé meg annyira hulla voltam,hogy nem volt kedvem váni kb ötven percet a gyorsvonatra,így ismételten 520 Ft.

Fárasztó volt éjszakás műszak után felmenni és 4 fordulót játszani.A verseny után a "meleg fesztivál" végképp nem hiányzott.Egészen a Hősök teréig kellett elsétálnom,hogy átjussak a kordonokon.Utána meg még a Keletiig is el kellett jutni térkép nélkül.
 
Örülök neki hogy jól érezted magad, bár az utolsó lettem nekem is bejött ez a verseny. Volt egy pont amikor agyérgörcsöt kaptam de utána már egész jól éreztem magam. A szabályokat, módosításokat még jóval a verseny elött le fogom jegyzetelni és akkor majd ide a fórumra kiírom. Igazából ezek játék közben jutnak az eszembe nagytöbbségében, meg amikor a paklimat rakom össze, úgyhogy a héten ezt is elkezdem ahogy tudom.

A díjazásról miért mondtad azt hogy ez neked még így is veszteséges? Annyi a nevezési díj amennyibe kerül a pakli a beholdernél a postaköltség nélkül.

Nos a sorsolás az jobb szokott lenni, de Attilio aki szokta csinálni most nem jött, én meg nem néztem át a múltkori sorsolás és versenyszabályokat sajnos. Többet nem követem el ezt a hibát. Az időkorlátra meg majd figyelni fogunk a kövi versenyen és szigorúan betartjuk. Szerintem is jó lenne ezt betartani, mert így 1-1 party nagyon hosszúra nyúlhat.
 
Okés, köszi szépen. Ha eszembe jut szólok. Amúgy igazad van a bázisszabályt illetően, de ezt csak szeretném ha kipróbálnánk. Mi nagyon hasznosnak találtuk ezt még akkor amikor így játszottunk a haverokkal. Sokkal több benne a meglepetés, lehet blöffölni, és a bázisok közé így csapdákat is lehet rejteni, mert ráérsz kifizetni azokat a támadás elött, és lehet hogy éppen egy csapdára fog menni az ellenfeled. A kutatások is sokkal használhatóbbak. Pl: addig fejleszthetsz egy befekttetést amíg az ellenfél nem indul el azt bombázni. De lehet hogy az meg éppen egy űrcápa blokád. Én már beleszaladtam egy ilyenbe és utána jött egy villám az 1 lapos kolóniámba . Ennél a felállásnál van értelme bombázni a bázisokat is és van értelme csapdákat rakni közéjük. De majd meglátjuk.
 
Első KGK versenyem volt de nekem tetszett.Volt pár furcsaság ami vagy az én lassú felfogásom miatt vagy mert máshoz vagyok szokva máshogy ment,felsorolok egy párat ami így hirtelen eszembe jut:

Szabálykönyvben a példajátéknál kidobják ki kezd és utána húznak 5 lapot...A versenyen először felhúzod az 5 lapot ha akarod lecseréled és utána van dobás.Aki nagyobbat dobott az dönti el,hogy ki kezdjen.(Ez jó ötlet és tetszett!)

Elméletileg a testhez legközelebb van a paki utána a szemét majd a pusztulat.Több ember is fordított sorrendben rakta a kupacokat.

Sorozatlövés:Azt hittem harcban csak akkor lehet használni ha a sebessége alapján sorra kerül.Jobban elolvasva a szabálykönyvet beismertem,hogy tévedtem.

A sorsolás borzalmas.Egy másik hsz-ben leírom majd,hogy lehetne jobb.Hiányoltam az időkorlátot is a fordulókra.

Az emberek akiket megismertem segítőkészek.Tényleg nem mentek arra,hogy győzzenek bármiáron.Ha hibáztam figyelmeztettek és megengedték,hogy újracsináljam.

Díjazás:Ha esetleg nyerek akkor is veszteséges a verseny anyagilag.A válogatás annyiból jobb mint a Miskolci HKK díjazása,hogy nemegyszer a 4. kevesebb(rosszabb) díjat kapott mint mondjuk a 16.
 
Krisztián, ott maradt a tollad, elhoztam, a következő verseny előtt majd figyelmeztess, hogy vigyem!
 
Nagyon tetszett a tegnapi verseny, remélem lesz még ilyen. Szerintetek milyen volt?
Utolsó előtti lettem, de lehet, hogy ugyanezzel a paklival indulnék még egyszer :-) .

Az augusztusi verseny bázis szabályát még időben pontosan kéne tisztázni: ha jól értem akkor lehet (az ellenfél körében is) bázist kifizetni, amikor általános megszakítást ki lehet játszani.

A szabálykönyv egyébként egyértelmű a bázisok kifizetése tekintetében: "Bázist a fő fázisodban fizethetsz ki (kivéve a csapdákat)" (18. oldal).
 
Áhh, végre valami újdonság. Most nem én nyertem.
 
Sablonszöveget használok. Mindíg csak kiegészítem azzal amivel éppen kell. Ez jobb, mintha kifelejtenék valamit.
 
Ezt mindig beírjuk. Hagyomány.
 
Tudtommal a kaszinó ritka,de mindegy.
 
Sziasztok!

Július 5-én (a hónap 1. szombatján) KGK verseny lesz az Ezüstsólyomban (VI. ker. Jókai u. 8. a Nyugati pályaudvartól 5 perc séta). A kezdés ideje 10:15, tehát mindenki legkésőbb 10:00-re legyen ott.
Nevezés: 600Ft
Dijazás: A versenyzők számával megeggyező paklik és UR lap, vagyis 1 paklit kap minden egyes induló.
Tiltott lapok: Fagykupola
Módosítások: A kaszinó sérültbe fordul használatkor, új bázsszabály (a kifizetett bázisokról le lehet szedni a fejlesztéseket).
A mostani egy gyak-nemgyak verseny lesz, amibe garantálom viszek egy kis színt és meglepetézést, szóval mindenki jöjjön el aki tud. :-)
 
Nem kell körüzenet.Írd le ide,hogy mindenki tudja ne csak azok akik rajta vannak azon a listán.
 
Van munkááám!
Szombaton találkozunk!
 
  ... | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.