Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Hóditások december 10.
A pillanat képe
Ifjú hősök
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
"A győzelem a mienk! Kőkést elő, a sárkányfogakat magunkkal visszük! Aztán már csak azt kellene eldönteni, a szörnyeteg melyik testrészét tűzzük övünkre a hősiességünk szimbolikus trófeájaként." - átlagos gondolatok egy életében először sárkányt ölt fiatal szájából
Nézz szét a galériában!
Új Nemzedék: nem csak az eggyel korábbi verzió használható
Ajándéksorsolás február + januári eredményhirdetés
Új versenyhelyszín. KMO Művelődési Központ
Hódítások lapok a versenyen
XLI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati segítség (532. tudati képesség)
Elmemester (552. tudati képesség)
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3209)
[HKK Piac] Régi lapok (1501)
Yaurri testépítő verseny (13)
Hibák a lapkeresőben (91)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (69)
Új versenyhelyszín. KMO Művelődési Központ (28)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tűzmágia
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hódítások lapbemutató 4. hét

Kevesebb, mint két hét van hátra a Hódítások megjelenéséig, és jövő hét csütörtökön már az egész listát böngészhetitek, de addig továbbra is be kell érnetek a lapbemutatókkal. A héten is általánosabb, univerzálisabban használható lapokról fogjuk lerántani a leplet.

Árnyrém
Rögtön hétfőn kezdjük is egy ingyenes semlegesítéssel, úgyhogy akiknek elege van a reakciókból, azok most forduljanak el! Mondjuk a legújabb Árnyrém inkább egy védekező típusú semlegesítés, hiszen csupán reakciókat tud megakadályozni, így megvédve a saját lapunkat az ellenfél ármánykodásától. Jó igen, tudom, hogy akár a saját ármánykodásunkat is megvédhetjük, de ettől még alapvetően ez egy védő reakció. A második képessége már kissé speciálisabb, hiszen egyrészt csak akkor tudjuk használni, ha nem sikerült vele semlegesíteni (mondjuk ez szerintem rendben van így), másrészt egy speciálisabb pakliban fog igazán jól működni. Persze elég sok lap tud ma már Semmizni, így elcsíphet akár jelenésre is egy lapot, de a generálás részét egyértelműen a gyűjtőgenerálós paklik fogják tudni használni.

Szilánkcsapda
Haladjunk is tovább a reakció vonalon, viszont ezúttal egy varázslat alapút veszünk kicsit górcső alá. A Szilánkcsapda anno a Zanszilánkokban jelent meg először, de sosem futott be igazán nagy karriert, talán a mostani verziónak kicsit több sikere lesz. Egy zanszilánkért nem lény lapot tud fogni, de akkor sem kell kétségbe esni, ha az ellenfél lényt játszik ki, hiszen alternatívaként leszedni is tud. Talán egy védekezés ikon hiányzik még róla, de így is szépen beilleszkedik szerintem az új generációs megoldások közé, hiszen cél lenne a kicsit kevesebb semlegesítés és több varázslat alapú beleszólás a játékban. Védekezést ugyan nem, de egy jelenést azért kapott, igaz viszonylag marginálisat, hiszen ritka lesz az, hogy dobni tudunk neki. Pontosabban az nem lesz ritka, hogy lesz zanszilánkunk, csak nem feltétlen akarjuk majd eldobni. Nyilván előfordulhat, hogy blankot húztunk és inkább lecseréljük, de nem lesz túl gyakori eset.

Thrax halálcsapás
Két reakció után a hét közepén lessük meg egy legendás leszedés felújítását, a Thrax halálcsapást! Elődjeihez hasonlóan ő is ősmágiás és természetesen, ahogy korábbi verziói, úgy ez is jobban működik, ha hosszabb szövegezésű lap van megcélozva vele. Ez nem is olyan nehéz a játék jelenlegi bonyolultsága mellett, hiszen egész sok lap van, aminek szövege hosszabb, mint 4 sor. És amíg a legelső verziója csak hosszabb szövegű lapot szedett le, az előző meg csupán némi sebzést adott extrába, addig ezzel a verzióval visszavenni tudunk egy lapot a gyűjtőből, ami egy elég erős lappá teszi szerintem. A Hódításokban persze rengeteg hajó fog megjelenni, amiket ugye nem egyszerű leszedni, viszont pont emiatt a halálcsapás első lépésként passziválja a célpontját, így hajókat is elég optimálisan viszi a Thrax.

Orgling tanácsadó
Tegnap volt egy ősmágiás lap, akkor ma legyen egy, ami drágít és amúgy kezeli az ősmágiás lapokat. A drágítások legnagyobb gyengéje, hogy rengeteg erős és nagyon olcsó ősmágiás lap létezik jelenleg a játékban, amikre persze szükség van, viszont nem árt, ha van némi fegyvere ezek ellen a különböző drágításos koncepcióknak is. Anno az Ősi mágiazabáló volt erre a nagy fegyver és ugyan még velünk van, lassacskán lejár a mandátuma, így érkezett egy picit hasonló lap az Orgling tanácsadó személyében. Igaz ez nem tud ingyen jönni, de 1 varázspont és 1 zanszilánk talán nem túl nagy ár érte, főleg, hogy passzív és nekron is van a költségében, így a két fő drágítós koncepcióba (Lassan járj! és Hegymélyi keltető) bőven megállja majd a helyét. Főleg, mert jóval többet tud, mint elődje. Egyrészt nem csak ősmágiás lapot tud megakadályozni, de akár hatásokat is, ami elég komoly és viszonylag ritka beleszólási lehetőség. Ha mindez nem lenne elég akkor asztalról még extrába drágít az ellenfélre egyet és körönként képes egy extra tókennel vagy izommal jutalmazni minket.

Daloló szirén
Természetesen egy tengeres, hajókázós kiegészítő nem lehet teljes az óceánok szépséges, ám egyáltalán nem veszélytelen teremtményei, a szirének nélkül. Ugyan a történetekben a szirének dallamukkal csalják magukhoz a hajósokat, így némileg ironikus, hogy maga a Daloló szirén csupán egy nullás csábítással rendelkezik. Persze van jelentősége az erőjelzőnek is, és akár egy tókent el is lophat néha napján, inkább egyfajta hangulatként van rajta ez a képesség a lapon. Na nem úgy, mint a többi része a lapnak. Egy manáért tud dobatni egy lapot és vissza tud venni egy nem lény lapot a gyűjtőből, elég jó kis kontroll támogató lénynek hangzik. De hát kell a szirén a good stuff paklikba és mivel Leira éppen kirotálódni készül, így ennek az énekes hölgyeménynek lehet a feladata betömni a megüresedett helyet a kék színben.

Horváth Dávid

Létrehozás: 2022. november 28. 08:59:22
Utolsó frissítés: 2022. december 2. 09:17:20
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.