Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Miből szeretnél többet látni a versenyeken? Miit kellene szerinted erősíteni?

1.) Etnikumok, ahol a pakliban sok van egy adott etnikum lapjaiból.
2.) Kombó paklik, amik 2-3 lap együttes behúzásakor nyernek.
3.) Gyors paklik (horda, direkt sebzés), amik 2.-3. körben nyernek.
4.) Korlátozó szabálylapok: börtön, bilincs, tábori adó stb.
5.) Drágítós paklik: járj, erdő, keltető stb.
6.) Kontroll: kánterek, leszedések, erőforrások.
7.) Minden jó így, ahogy van!

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Ködrelikviák január 19.
Hatalom Kártyái - Elemi erők november 24.
A pillanat képe
Szende Ughal
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Ritka eset, hogy egy ork kalandozni induljon, de Ughallal pont ez történt. Magányos utazásai során gyorsan hírnevet szerzett magának, elsősorban félelmetes erejével, azonban ahhoz, hogy ez az ismertség hosszútávon kitartson, több gógyira lett volna szükség, mint amennyi szegény Ughal fejébe beleférhetett. Itt múlt el az ork kalandozók dicsősége.
Nézz szét a galériában!
HKK Legendás cél: Alanori Olimpia gyűjtemény
Argum City: Az időbeosztás
Ősök Városa automatikus táplálás
Beszűkült látókör 1. – Versenybeszámoló
Automata táplálás ma délután 4-től élesben

A lista folytatása...
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: Ködrelikviák
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Elemi erők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - 10. kiadás

A lista folytatása...
HKK Legendás cél: Alanori Olimpia gyűjtemény (9)
[HKK Piac] Eladó lapok (141122)
Miből szeretnél többet látni a versenyeken? Miit kellene szerinted erősíteni? (35)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3126)
Lapötletek (63968)
Túlélők Földje automata táplálás (44)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Namír szántóföldek – Beharangozó


A Namír birodalomról viszonylag kevés dolog ismert a TF világában. Az biztos, hogy a Ghallát elpusztító Tűzvihar előtti világ legnagyobb birodalma volt, melyet az akkori legnagyobb varázslórend, az Ezüstmágusok Rendje irányított. A Birodalom híres volt a toleranciájáról, mind faji, mind vallási téren, de a fővallásnak Raia számított. Még Leah papjai is szabadon gyakorolhatták vallásukat, amennyiben az nem veszélyeztette a közrendet, és nem volt ártalmas a lakosokra. Dornodon még nem volt isten, Chara-din pedig elfeledve pihent börtöne mélyén.
Fajok tekintetében az ember volt az uralkodó faj, de szép számmal akadtak a birodalom lakói között elfek, gnómok, alakváltók és árnymanók is. A többi faj csak kisebb számban képviselte magát a „namírok” között. A Namír birodalom és az Ezüstmágusok Rendje a békés politika hívei voltak, így barátságos viszonyt ápoltak a más országokkal, pl. a törpe királyságokkal, a kobuderák távoli országával, vagy a szomszédos Merkathiával. Ez utóbbit jobban ismerheti az, aki játszott a Mágia Mesterei nevű böngészős játékunkkal, ami a Világégés előtti Merkathiába kalauzolja el a játékosokat. A játék még mindig végigjátszható, ha valakinek van kedve hozzá!
Híresek voltak még a birodalom lovagrendjei is, melyek többsége Raia vallását követte. A lovagrendek és az ezüstmágusok biztosították azt, hogy más agresszív népek vagy országok, pl. a fosztogató ork, a félelmetes varkaudar, vagy a sunyi és gyáva goblin törzsek, esetleg Tüskeföld veszélyes szörnyei ne jelentsenek fenyegetést a birodalom átlagpolgáraira, akik békésen folytathatták életüket. Namír birodalmi polgárnak lenni kiváltságnak számított.
Hiába volt azonban fényes, békés, gazdag és erős ország, a birodalomban is felütötte a fejét a korrupció és gonoszság. Chara-din már nyújtogatta csápjait az Erdauin alatti börtönéből, Leah egyes papjai titokban embereket (és más fajokat) áldoztak istenüknek, és természetesen felbukkant egy fiatal, nagy hatalmú varázsló is az ezüstmágusok között, akit úgy hívtak, hogy Nord...


Seriz, a kaszás
Azt szerintem sokan nem tudjátok, hogy bár a zénes lapok ritkaság szempontjából „ritka” besorolást kapnak, valójában tesztelés alatt ezek „nem-gyakori” lapoknak számítanak. Tehát a zén ritkáját (+ egy-két egyéb versenyerősnek szánt lapot) leszámítva olyan kártyákról beszélünk, amelyek 1-1 paklit hivatottak erősíteni. Kaszás Seriz is az utóbbi csoportot gyarapítja; Rox, a csontok ura pár éve meglehetősen erős versenypaklinak számított, majd a követő nerfelése, és a csontos lapok „óvatos” tervezése miatt visszaszorult. Seriz személyében most kap a pakli egy permanens erőforrást, ráadásul egy elég sajátos mechanizmust alkalmazva: lehetőséget ad az ellenfélnek, hogy hatástalanítsa az effektet, persze ezt csak tempóveszteség árán, és még akkor is dönthetünk úgy, hogy a követőnk counterképességét erre lőjük el. Tehát érdekes döntési szituációkat teremthet mindkét játékos számára.

Déli napsütés
Amikor megalkottam a lapot (hosszú órák munkája), akkor leginkább arra gondoltam, hogy eléggé hiányoznak a játékból az univerzális gyógyulások. Általában nem támogatom a 0 rizikó lapokat, de a Déli napsütés valójában semmilyen erőforráselőnyt nem ad, egyszerűen picit több mozgásteret biztosít agresszív paklik ellen. Van egy kis egyet nem értés a játékosok között, hogy mi számít „játékélmény-romboló”-nak. Számomra az egyik a hagyományos követőkkel való játék. Tulajdonképpen vannak olyan követők, amiket kötelező megszűntetni. Az ilyen meccsek általában nem tartanak tovább 1-2 körnél, és ez leginkább annak a függvénye, hogy húzott-e a követős játékos Nekronsárkányt, Plazmacsóvát, stb. Félreértés ne essen, nem szeretném cserbenhagyni a követős paklikat sem, de az előbb felvázolt esetet sem tartom egészségesnek. A cél olyan lapok kitalálása, amelyek a követő megszűntetése után is tudják biztosítani az alapvető tematikáját és erejét a paklinknak, erre törekszünk (illetve itt picit kitekintenék az Epikus követőkre, amik elsősorban ezen probléma miatt keletkeztek).

Korrupt búzamester
Bevallom eleinte nem őt szántam a zén ritkájának, de a tesztelés többször is rám cáfolt. Gyakran pedzegetett kérdés, hogy a zanszilánk valójában mennyi VP-nek feleltethető meg, és erre most sem tudnék egzakt választ adni, hiszen meglátásom szerint ez mindig a paklitól függ, hogy az mennyire tudja megteremteni hozzá a feltételeket (építő, szörnykomponens, esetleg áldozás). Ezt leginkább azért hoztam fel, mert elsőre nagyon drágának tűnhet, de egy pörgősre összerakott Villámháború például hihetetlen könnyen össze tudja hozni a költségét. Legendás pakliban egy Kisebb kincsfutár, vagy Öreg Vazallus után is kifér, illetve Trinigan pakliba egy Manakonzervátor után. A lap sosem blank, eleinte lehet gyakran a kör végi lapokat fogjuk választani, de később egy jókor elsütött körelvétel meg is nyerheti a meccset. Fontos, hogy nem kézből kijátszásra működik, tehát a gyűjtőbe begenerált Búzamestert is többféleképpen tudjuk hasznosítani, például Nekromanta pálcával vagy rámehetünk a végtelenre Kumulatív szimmetriával.

Dani Zoltán és Szatmári Bálint

Létrehozás: 2018. július 9. 10:56:31Utolsó frissítés: 2018. július 9. 15:23:55 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.