Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Varázslatok szeptember 21.
Zén Legendái: Rémháború július 20.
A pillanat képe
Rico, a csapatvezér
Küldd el képeslapként!
2055-öt írunk; Newark túlnépesedett urbanizált rémálom. Milliók élnek siralmas nyomorban. Féktelen az erőszak. Brutális gengek és rosszindulatú bűnözők uralják feudális főurakként a város számos részét. Ezen a szívfájdító tájon gyűlik Rico csapata: Shank, Thorvin, Piper és a különc sámán, akit Banditaként ismernek.
Nézz szét a galériában!
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Dobókocka 6 oldalú (D6 standard extra mini)
Termékismertető - Zén Legendái: Varázslatok
Termékismertető - Kártyaalbum lap (10 darab)

A lista folytatása...
Hannibal (4)
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ...
Nézet:
Szia!

1. Igen,akkor döntetlen lesz.

2. Nem,az csak egy altípus,semmi speckó képesség nem tartozik hozzá (tudtommal).
 
Sziasztok!

Nemrég kezdtem el megint játszani, és van néhány kérdésem, amire nem találtam választ a szabálykönyvekben. Lehet hogy hülye kérdések, de magamtól nem tudom megválaszolni

Az egyik az, hogy lehetséges az, hogy egy körben mindkét játékosnak nulla alá csökkenjen az élete egyszerre? Tehát ha pl lesebeznek, akkor még egy azonnalival sebezhetek az ellenfelembe hogy meghaljon, vagy csak életmentő hatást használhatok? És ha lesebezhetem, akkor döntetlen a meccs, vagy az veszít, aki jobban ment nulla alá?

Meg még az érdekelne, hogy a kalandozó alakváltók rendelkeznek valami speckó tulajdonsággal, mint pl a végzeturak? Olvastam valahol ilyet, hogy alakváltó lapok - ezalatt őket kell érteni, vagy a másoló lapokat?

Előre is kösz és bocsi
 
A két kategóriában összesen 40 Zarknod visszatért osztunk ki az indulók számának függvényében elosztva.

Tippre 10-16 Kezdő induló lesz. Ha kb. ugyanannyi a kezdő és az amatőr, akkor ugye 20 pakli oszlik szét a Kezdőben. Általában a mezőny legalább fele kap díjat.
 
Hát, ez kellemetlen. :-( Mindenesetre köszönöm a választ! :-)
 
Elvileg, mivel nincs ráírva a rakshallionra, hogy "akár ragozott formában is", ezért nem védi.
 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Mérgező rakshallion védi-e a Mérgezett dobótőrt? Mivel annak nevében nem az szerepel, hogy "méreg", "mérges", vagy "mérgező", ezért szó szerinti értelmezés esetén nem védi, de valahogy mégis úgy érzem, hogy illene...
:-/
Üdv!
András
 
Most belegondolva nem is olyan rossz ötlet a Suu'zy, mert Fókuszálás után segít beindítani. Ha lerúnáznak/mezőznek is prémium.
 
Tiltott volt/van/lesz : )
 
Az isteni erzes paros versenyen hogy fog mukodni?
 
Ugyan hivatalos meg nincs, de minden honap utolso elotti szombatja, szoval jan. 23, febr. 20 es marc 19 a nagy eselyesek.
 
Szeretnék érdeklődni h a jövő év eleji (jan-febr-márc) beholderes versenyek mikor lesznek, mert ki kéne vennem a szabadságaimat év elejére és szeretném őket a versenyekhez is igazítani.
 
Bazz épp lecsúsztam
 
ki,ki, ne játssz fókuszba suuzyval am 0ért
 
1) Igen
2) Igen
3) Miert akarsz fokusz mellett suuzyval játszani?
 
Pár kérdés:

1. Krigissel játszom, kivédekezek egy lapot, ezzel kisült a követő képessége?
2. Ugyan ez a szitu és a kérdés is, de mondjuk egy Móka és kacagást játszom ki.
3. A fókusz meglelésével játszom, az ellen meg Lassan járjjal, 0-ért v. 1-árt tudom megtolni a Suuzy csillogását?

Egyelőre ennyi, köszi előre is.
 
igen. A képesség nem vész el, csak nem működik. Ez ugyanolyan, hogy egy tárgy, amin rajta van a háló, csak akkor hálózik, amikor aktív. Passzívan is hálós a tárgy, csak nem működik a képessége. De amint aktív lesz, újra élni fog a háló.
 
Ezek szerint Mahomi gólem mellett lehet reagálni ősmágiás lapra Ősi mágiazabálóval?
 
Pontosan, ahogy mondod. Nem veszti el a flux a példádban az ősmágiát, azaz ősmágiás marad a lap, csak ez a képessége nem működik.

A Pihenőnek is ugyanez a szövege, 2002 óta mégsem gondolja senki, hogy semmivé lett az ellenfél szabálylapja vagy követője attól, hogy "nem működik".
 
Nem kötekedésből írom, de szerintem ez a definíció félreérthető lehet. "Az ősmágia nem működik, ha ..." ezt úgy is lehet érteni, hogy pl. ha drágábban játszom ki a fluxot, akkor az ellenfél nem tudja megfogni Ősi mágiazabálóval, mert "nem működik" az ősmágiája, holott a képességet nem veszti el ilyenkor a flux, csak nem jön olcsóbban.
 
kivéve ha halálfaló
 
meg minden éjfatty ilyen. a tojást azért emeltem ki, mert azt használják más paklikba amibe lehet ősmágiás lap, de a többi éjfattyat nem nagyon használják a saját koncepciójukon kívüli paklikban. Éjfatty pakliban meg ritka az ősmágiás lap
 
A pontosabb definiciot nyilvan a Kodex rejti, inkabb azzal kotozkodjunk . Lehet, hogy pontositani kell.

A felteteles/jovobeli/multbeli (nem kijatszaskori) kepessegek vizsgalgatasa vagy nem vizsgalgatasa volt itt az eredeti kerdes, mi a "nem vizsgalgatas" mellett tettuk le a voksunkat, errol tobbet nem igazan tudok mondani.
 
na a tojás egy jó találat, a "szerepel a lapon" magyarázat alapján bizony az elrontja az ősmágiát
 
és mi a helyzet a szirén hercegnővel?
 
Ebből nekem az jön le, hogy a sivara nem veszi el az ősmágiát, hisz a drágítás képességét létrejötte után elveszti. Ez alapján csak azok a hatások, források veszik el az ősmágiát, amelyek aktívak, vagy valamilyen aktiválást kívánó hatás folytán aktivizálódnak.
Ezt a sivarás dolgot szerintem nem is kéne tovább forszírozni, mert akkor ilyen oknál fogva az éjfattyak áramlós képességét is újra kéne értelmezni. Hisz az se aktív olcsóbbítás, de rajta van a lapon. Persze az éjfattyak hírből se ismerik az ősmágiát, de pl egy tojást vagy elnyelőt más paklikban is szoktak használni, nem csak az éjfattyak közt.
 
Amugy a Kodex ezt mondja (csak szebben tordelve):
(en most nem latom hirtelen, hogy ez mikepp vonatkozik a kijatszaskori kepessegekre, ha Janos erre jar, lehet hogy ravagja)

81. ’ősmágia ikon’: ha egy lapon ez az ikon szerepel, akkor annak idézési költsége semmilyen módon nem növelhető.

81.1. Az ősmágia nem működik, ha az ilyen lap kijátszójának van működő, idézési költséget módosító szabálylapja vagy követője.
Ha a működő szabálylap vagy követő idézési költséget módosít – akár képessége a módosítás, akár hátránya –, az ilyen szabálylapot vagy követőt használó játékos lapjainak ősmágiája nem működik. Ebből a szempontból közömbös, hogy a szabálylap vagy követő az adott lap kijátszásának pillanatában épp képes-e idézési költséget módosítani, és közömbös az is, hogy ha ez a módosítás valamely további feltételhez kötött. Ha egy működő szabálylap vagy követő szövegében szerepel a módosítás, a játékos lapjainak ősmágiája nem működik.
Ha a szabálylap vagy követő idézési költséget módosító képessége vagy hátránya aktiválást igényel, a játékos ősmágiája nem működik akkor sem, ha a képességet vagy hátrányt (még) nem aktiválták.

81.2. Az ősmágia nem működik, ha az ilyen lap kijátszójának van idézési költséget módosító képességgel rendelkező lapja vagy helyszíne játékban; vagy van idézési költséget módosító egyéb forrása érvényben.
Ha az idézési költséget módosító képességet a lap bármely oknál fogva – véglegesen vagy ideiglenesen – elvesztette, akkor az ősmágia szempontjából az ilyen lap közömbös.
Ha a helyszín vagy a játékban lévő lap idézési költséget módosító képessége aktiválást igényel, úgy a játékos lapjainak ősmágiája nem működik akkor sem, ha a képességet (még) nem használta.
Ilyen érvényben lévő egyéb forrásnak kell tekinteni a gyűjtőből működő idézési költséget módosító képességeket; az időlegesen vagy tartósan idézési költséget módosító azonnali vagy általános varázslatok hatását; és az idézési költséget módosító aktiválást kívánó képességek időleges vagy tartós hatását.
 
Na a "van modositas, csak az nulla" vs. "nincs modositas" jellegu dolgokba _borzasztoan_ nem akartuk belemaszatni a jatekosokat.

A Sivaras kerdesre en azt mondanam, hogy az asztalon marado lapok (automatikus vagy aktivizalast kivano) kepessegeirol van szo, es ebbe a kijatszaskori kepessegek nem tartoznak bele. De amugy nekem mindegy, akar el is ronthatja a kijatszaskori is. Ez _nem_ erossegi kerdes nalam, hanem hogy minel kevesebb 'paragrafuson', elagazason kelljen atragnod magad, amire kiderited, hogy mukodik-e az osmagiad.
Uhh, sose szerettem ezt a szabalyt, csak a baj van vele

(ezzel a Sivaras kerdesfelvetessel semmi gondom nincs)
 
tudom, hogy nem szereted, ha teszteléses dolgokkal hozakodunk elő, de előbb-utóbb versenyasztalon is felmerül szerintem a kérdés, ami ott

ugyebár az a kérdés merült fel a tesztelések vége felé, hogy Sivara elrontja-e az ősmágiámat, hiszen akkor, amikor kiraktam, drágább volt rá reagálni

az volt a válasz, hogy nem, de most pont az ellenkezője mellett érvelsz ("(vagyis szerepel rajta)")

szerintem is jóval logikusabb lenne az, hogy ha van éppen érvényben levő módosítás, akkor az elrontja az ősmágiámat, egyébként nem (persze lejtő, gólem követő ebben az esetben nem egyértelmű, de én úgy gondolom, hogy ilyenkor van játékban érvényben levő módosítás, csak épp a körülmények miatt az nulla)
 
Ígény az vóóóna...
 
ma érkeztem meg külföldről, eddig nem tudtam vele foglalkozni.

azóta láttam, hogy Zsolti is megírta a cikkét.

Kérdés ennek ellenére lenne-e rá igény?
 
  ... | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.