Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Összeesküvés
Küldd el képeslapként!
Janny Wurts A fény szövetsége könyvsorozatának története az Összeesküvés kötetben bonyolódik tovább. A fenti képen ennek a borítóját láthatod.
Nézz szét a galériában!
Birodalom (könyvsorozat)
Könyvismertető - G. G. Asyron: Hősök kora
Könyvismertető - Debbie Lawrance: Zenés testedzés
Termékismertető - Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | ...
Nézet:
Ex 4 és 18 lesz, már leadtam a kiírást. Egyedi verseny és egyszín.
 
Szerintem úton van már, de amúgy a blogon a versenyhirdetés már megtörtént.
 
Holnap megerdeklodom Zolitol, hogy adtak-e mar le szervezok versenykiirast. (Janos, az emlitett versenyrol pl. mar le lett adva?)
 
Kecskemét 22. Délelőtt 3 játszmás, side-os egyszín, délután hagyiközeli pörgős.
 
Sziasztok!
Aprilisi versenyekrol erdeklodnek,hogy tudjam mikent probaljam szervezni a honapot,de sajnos itt behon nem latok semmit a behoson kivul. Akar beho ,akar versenyszervezoi oldalrol,megkoszonom aki tud ebben nehany infot adni. Helyszin,formatum,datum erdekelne Koszi elore is!
 
Nem tesztek fel egy fotót egy foilos lapról?
Csak úgy kedvcsinálónak. Nem is kell feltétlenül ritkának lennie.
 
A token termelő lapoknál lehetne annyi kedvezmény, hogy mondjuk ha igényesen kinyomtatom és kivagdosom az legális legyen a drafton?
Pl. az elnyomottak dala a kereső token+gyakori opciója szerint 27 lehetőséget nyújt, aminek akár a felét szívesen használnád különböző szituációkban.
Még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy kölcsön is tudnék szerezni, legalább a relevánsakból, ugyanakkor ez senkinek se volna kényelmes megoldás.
Lehet volt már erre valami megnyilvánulás, csak nem követem, de pl. egy drafton ez fokozottan körülményes, főleg a nem aktív játékosoknak.
 
Privát draft alakulóban, de csak a jövő héten ejtjük meg, viszont nem biztos, hogy akkor már lesz ideje mindenkinek ezeket feldolgoznia.

Én személy szerint azt mondanám, hogy 2, max 3 minimális változás belefér (ami full egyértelműen broken), de ha ennél többre van szükség akkor nincs értelme draftról beszélni már érdemben.
 
Én most kíbic vagyok, de a véleményem az, hogy ennyit azért nem kéne belenyúlni a játékba...egy drafton az volna a lényeg, hogy a lehető legkevesebb nerf legyen.

Amit én gondolok:

- Bubu, Oroszlán, Kék ital úgy ahogy eddig.
- Pakliégetős szabály is oké.
- Késdobáló, Motyogó kulti tiltása érthető okokból

És szerintem ennyi elég. A blokkoló paklinak 2 ellenlapja volt összesen az előző draft idején is, és bár sok új lapot kapott, sokat el is vesztett (ráadásul gyakori blokkoló lap összesen egy van, az is a másodlagos színben), az új blokkoló lapok közül pedig van olyan, ami a blokkolásán kívül semmit nem csinál, de nem olcsó. És manapság elég sok a zsz ahhoz, hogy akár 0 max. vp-vel is pár kört játsszunk. Szóval én ezt egyáltalán nem érzem parának a blokkolást. És én a zöldségekben sem látok megoldhatatlan parát.
 
Én is ez mellett tenném le a voksom ha tudnék menni, így meg csak belepofázok :P
 
Én azért nerfelném az oroszlánt.
 
Azt, hogy a kékvérű oroszlán egy ritka értékű nemgyakori, és hogy egy asztalnál max 1-2 lesz belőle. Nem így az AO bontotton, ahol ugye szerencsé esetben összebontottál kettőt, vagy az AO-KM drafton, ahol ugye dupla mennyiség jöhetett be.
Én nem gondolom, hogy nerfelni kéne, annál is inkább mert a kék most messze nem lesz olyan erőteljes szín, mint az AO-KM drafton.
 
Ha már szóba került, ha jól emléxem a nemzetin a kékvérű úgy működött, hogy csak s-re dermesztett/altatott, lehet, hogy most is indokolt lenne, ha így működne. Mit gondolsz?
 
hát persze
 
Ok, meggyőztél. De a gyomlálás vigye el őket és az oroszlánt is
 
Nem értek egyet. Mitől erősebb egy asztalról semmit nem tudó 7/7-es repülő lény 1 élettel, mint egy kékvérű oroszlán?
Ha 1 élettel bírnak a zöldségek, akkor kétszer kell megoldani őket, mint minden egyéb életes lényt és ennyi. Egy buta nagy dög az asztalon 1 élettel.
Ellenben, ha élet nélkül jönnek, akkor egy teljesen védtelen dög, amibe beleöltünk 7 zanszilánkot, de a legutolsó leszedés is lekapja.
 
János +1. Bár lehet, hogy még az 1 élet is sok a zöldségeknek. Mindenesetre, ha 1 életesek lesznek, a gyomlálást erősíteni kéne, a gyngy lapok között rajta kívül csak 1 életkioltó van. M.
 
Ha már ez így napfényre került ez az anti blokkolás anomália.Szeretném megkérni a tesztelőket, hogy kiemelten figyeljenek erre az új kiegészítő esetében, hogy néhány gyakori esetleg NGY lapon jelenjen meg ez a funkció is és akkor a draftokon nem kell ehhez hozzányúlni. Köszönöm!
 
Tisztelt Játékvezetés!

Kicsit több, mint két hét múlva kerül sor az idei első draft versenyre, és talán ideje lenne beszélni arról, milyen tiltások, és nerfek szükségesek a készletet ismerve, a játékegyensúly fenntartása érdekében.

Javaslataim:
- a készlet egyetlen helyszíne, a Füstös késdobáló tiltása már-már evidencia
- a készletben 6 követő található, amelyek közül igazán csak a motyogó kultivátor esetleges használata érdemel figyelmet, de álláspontom szerint fölösleges belenyúlni. Aki akarja, használja.
- a készletben EGYÁLTALÁN NINCS ANTI-BLOKKOLÁS, ami azt is jelenti, hogy a blokkoló koncepciónak semmilyen releváns ellenszere nincs.
Javaslatom, hogy a blokkoló lapok (mindegy, hogy milyen módon teszik) fixen 1-et blokkoljanak. Ezzel nem lehetetlenítjük el a koncepciót, de nem is kerül abszolút fölénybe
- a készletben összesen 2 gyakori, 2 nem-gyakori és 3 ritka besorolású motyogó, és néhány egyéb pakliból dobató lap található. Tekintettel arra, hogy a deckek 35 laposak, így a pakliból dobatás felértékelődik.
Javaslatom, hogy a pakliból dobató lapok 1-el kevesebbet dobassanak, mint egyébként. Ezzel ismét elérjük, hogy a koncepció játszható maradjon, de ne kapjon abszolút hatalmat.
- azért, hogy a draft ne arról szóljon, hogy ki szedett ki több varázszöldséget, - termelést, illetve gyomlálást, és kinek nem sikerült ez, illetve ne legyen szinte kötelező emiatt a sötétzöld és/vagy a piros használata, azt javaslom, hogy a varázszöldségek 1 életjelzővel kerüljenek játékba. Ezek a lények még így is szinte megoldhatatlan problémát jelentenek, a méretük, a reakciódrágításuk és az életjelzőjük miatt, és továbbra is dominálni fogják az asztalt a megérkezésük után, de nem lesz aránytalan a jelenlétük.

Akinek van egyéb javaslata, szerintem fejtse ki nyugodtan.
 
Azért merült fel bennem a kérdés, mert akiket ismerek és játszanak, mind ismerték a játékot gyerekként/tinédzserként, tehát 20-25+ éves visszatérő játékosok. Viszont nem látok egy fiatalabb játékost se (itt Szegeden legalábbis, Pesten biztos sokkla jobb a helyzet). Abban a korosztályban, amelyben mi megismertük a játékot, a HKK ismeretlen fogalom.
Ez azért érdekes, mert a HS népszerű, tehát nem magát a játékformát utasítják el. Meg a "kocka" kultúra már egész népszerű (vagy nem elutasított legalábbis), tehát biztos lennének rá vevők. Szoktam látogatni számítógépes, videojátékos és egyéb oldalakat, ahol egy HKK-s hirdetés biztos érdekelhetne pár embert, akikhez ez nem jutna el alapból. Így merült fel, hogy új játékosokat vonz be valahogy a Behó, mert én sose találkoztam még hirdetéssel, és tuti nem is ismerném a játékot, ha haveromnál nem látom anno. Csakhogy azóta itt az internet, ahol jóval több embert el lehet már érni.
 
Mondoconon.
De ami szerintem igazán hiba reklámozás szempontjából, hogy nem jelenik meg a keresőben, még akkor sem, ha gyűjtögetős kártyajátékot írok be (próbáltam logikai és stratégiai jelzőkkel is, de eredménytelenül). A SW és mások megjelennek az első 5 találatban, de a HKK sehol.
 
Nem szigorúan a kártyához kötődő kérdés, de: reklámozza a cég bármilyen módon a HKK-t?
 
Legyen a széle piros, vagy zöld... babumm. Csak legyen más.
 
Az ezüstszélű lapok is fóliázással vannak megoldva, szóval a foilhoz hasonlóan ez sem ilyen egyszerű azért...

Abban egyetértünk, hogy valami mindenképp legyen, sokat hozzátesz a kieg értékéhez!
 
Én egyébként is azt hittem, hogy ezt értik a "foilos" lapok alatt...
 
A kettő nem zárja ki egymást, de egyetértek.
Az ezüst szélű lapok bevezetése (mittudomén, minden has/kb 30. ív nem fekete, hanem ezüst keretes lapokból állna...) úgy általában nagyot dobna a kiegeken. Persze ennek lehetnek anyagi vonzatai, ezt nem látom át, viszont a gyűjtői értéke a lapoknak meglehetősen megnőne.
Egyáltalán mennyivel lenne drágább a kieg, ha nem fekete, hanem ezüst (vagy fehér, mint az első kiadásoknál) lenne a lapok széle?
 
+1
 
A foilos lapok helyett am nem gondoltatok arra,hogy az ezüst szélű papírokból kellene kiadni újakat? Esztétikailag szerintem sokkal jobb,mint a foil,bár ez egy szubjektív vélemény. Ez a csillog-villog az asztalon dolog nekem valahogy idegen ettől a játéktól.
 
Ezeken kivul:
" 10. kiadásban a régi alapkiadásokhoz hasonlóan nagyrészt korábbi lapokat fogunk újra megjelentetni.
Igyekszünk azok közül a népszerűbb lapok közül válogatni, amelyeknek a kiegészítői már elfogytak (Zarknod visszatér, Mágusok alkonya, Istenek viadala, kifogyott zének stb). Várhatóan lesz a pakliban jó pár új lap is, leginkább izgalmas, új ritkák. A 10. kiadással együtt érkezik majd 4 új ultra-ritka. Szeretnénk régi dédelgetett álmunkat is megvalósítani, amit már nagyon sok játékos kért, hogy legyenek a paklikban foilos lapok is, ez elsősorban a nyomdán fog múlni. Júniusban lesz a megjelenés előtt frissen bontott paklik versenye a 10. kiadásból."

egyelore csak azt tudom irni, hogy "dolgozunk rajta" junius azert meg odebb van. De ahogy mondhatunk tobbet, mondjuk
 
Mi hír van az alapkiadással kapcsolatban? Időszerű lenne egy kis infómorzsa.
 
  ... | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.